Prostreno.cz

Pro pocit štěstí si letos udělejte vánoční výzdobu o něco dříve

Máte den blbec? Pokud si potřebujete „zvednout“ náladu, zapátrejte po krabicích s vánočními dekoracemi. To byste možná nevěřili, jak velkou terapeutickou moc mají!

První adventní neděle tu bude za pár dní. Podle starých tradic by už v tento den mělo být doma na svátky všechno nachystané, alespoň tedy co se úklidu a výzdoby týká. Už se nemůžete dočkat, až svůj byt či dům „oblečete“ do červené a zlaté barvy, přičemž všude rozvěsíte ty roztomilé dekorace? Tak na nic nečekejte a udělejte to hned! A že si sousedé budou klepat na čelo? Jejich smůla, pokud vás nebudou následovat, dobrovolně se připraví o pocity štěstí i blaženou spokojenost!

Atmosféra, která hýčká psychiku

Ti, kteří jsou v pokušení ozdobit si vánoční stromeček ještě před adventem, jsou pro někoho možná trochu blázni. Odborníci na ně však nahlížejí jako na jedince, kteří se radují ze života, hýří optimismem a spokojenost by mohli rozdávat. V čem spočívá celé kouzlo? Hádat můžete dvakrát.

„Ve světě plném stresu a špatných zpráv se lidé chtějí a potřebují spojovat s věcmi, které jim přinesou vnitřní klid a radost. Právě ozdoby s vánoční tématikou připomínají silné zážitky a vyvolávají pozitivní pocity, protože naráží na magické a dávno zapomenuté dětské emoce plné vzrušení a očekávání. Instalace ozdob je cestou k tomu, jak být v souladu se svým dětským a bezstarostným duchem,“ vysvětluje americký psychoanalytik a psychoterapeut Steve McKeown. Ovšem jsou tu i jiné aspekty, které do situace výrazně zasahují…

Citlivé téma starých časů

„Nepopírám, že nostalgie spojená se sváteční výzdobou může vyvolat i hořkosladké emoce. Někteří začnou intenzivněji vzpomínat na své blízké, kteří je navždy opustili. Jiné zase napadá, jak krásně se jim žilo, když ještě jako malí věřili v Santu Clause. Ovšem ani tohle není z terapeutického hlediska na obtíž. Věřím totiž, že i myšlenky na hezké chvíle s těmi, co odešli na druhý břeh, mohou mít pozitivní a uklidňující účinek,“ dodává výše jmenovaný expert, jehož specializací je hloubka lidské duše a její bolístky. Pokud se tedy ptáte, kdy je správná chvíle na vánoční dekorace, tak včera bylo pozdě!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat