Prostreno.cz

Podpora hubnutí ranními rituály

Vážíte se každé ráno? I tohle prý svým způsobem zbavuje nadbytečných tukových zásob. Stejně jako snídaně bohatá na bílkoviny, která nedá dopolednímu hladu žádnou šanci. Dobře uděláte, když si také zabalíte oběd s sebou!

Rádi byste shodili pár kilogramů a ještě před létem si tak vylepšili postavu? Začněte s redukcí váhy už od rána. Určité návyky, které si osvojíte, mohou zeštíhlovací proces podpořit a urychlit. Na které přísahají i odborníci?

Není snídaně jako snídaně

O důležitosti snídaně nelze pochybovat. Co obvykle po probuzení jíte vy? Váš výběr může přednastavit průběh celého dopoledne. Nevěříte, že je to takhle jednoduché? Opravdu je. Třeba poznatky studie publikované v magazínu Nutrition Journal sdělují, že snídaně s vyšším obsahem bílkovin navodí pocity sytosti, které vydrží až do oběda. Žádné kručení v žaludku rovná se žádné touhy po svačince z automatu. Jiný výzkum, zveřejněný v časopise Obesity, si zase ranní bílkovinovou nálož spojuje s celodenním menším příjmem kalorií. Tajemství spočívá v tom, že proteiny snižují hladiny hormonu ghrelinu, jemuž se říká „hormon hladu“. Pochutnáte si na nich prostřednictvím řeckého jogurtu, vajec, tvarohu nebo chia semínek.

Vážení jako motivace

Někteří experti od každodenního vážení odrazují, jiní v něm vidí způsob, jak upevnit sebekontrolu a patřičně se namotivovat. Tak jistě, záleží to na vás. V každém případě byste ale měli vědět, že lidé, kteří se váží několikrát týdně, shazují nadbytečná kila rychleji a snadněji. Prokázaly to dvě na sobě nezávislé studie. Za pokus to stojí, nemyslíte? Prý se tím dají podepřít zdravé návyky i fitness kázeň.

Zabalte si oběd

Domácí strava je domácí strava. Říkaly to už naše babičky – a měly pravdu. Než vyrazíte do práce, nezapomeňte si zabalit oběd s sebou. Z výzkumu, o němž informuje magazín International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, vyplývá, že plánování a konzumace doma připravených jídel výrazně omezuje pravděpodobnost nadváhy a obecně zkvalitňuje jídelníček.

Zdroje: healthline.com, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25098557/, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26239831/, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25683820/, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21732212/, ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5288891/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat