Prostreno.cz

Posilujte imunitu účinně přírodními zdroji

S viry a bakteriemi se setkáváme každý den. Zda onemocníme nebo ne, závisí na tom, jak silný je náš imunitní systém. Jak chránit imunitní systém přirozeným způsobem?

Ať už na klikách dveří, ve vlaku nebo v autobuse – s choroboplodnými zárodky se setkáváme každý den. Zatímco někteří se nakazí, jiní viry a bakterie snadno odstraní, aniž by si něčeho všimli. K tomu je rozhodující silný imunitní systém.

Plody aronie

Asi před 150 lety se zázračná bobule dostala do Ruska ze Severní Ameriky, kde se rychle stala léčivou rostlinou. Dnes je doma také u nás. Aronie známá jako velká borůvka nebo černý jasan má nejvyšší obsah anthokyanů. Tyto antioxidanty posilující imunitu lze navenek rozpoznat podle jejich fialové barvy. Kromě antioxidantů obsahuje malé bobule spoustu vitaminů C, E a K a také řadu minerálů, jako je draslík, vápník, železo, hořčík a zinek.

Ostropestřec mariánský

Ostropestřec mariánský je nejznámější léčivou rostlinou na játra. Tomuto důležitému detoxikačnímu orgánu se většinou věnujeme až ve chvíli, kdy působí potíže a je již poškozený. Pokud však játra pravidelně podporujete, pomáháte jim při každodenním stresu, a posilujete tak svůj imunitní systém. Ostropestřec podporuje játra tím, že účinně pomáhá odstraňovat toxiny z těla a budovat nové jaterní buňky. Používá se také k úlevě od zažívacích potíží, jako je pálení žáhy, bolesti žaludku a nadýmání.

Cistus incanus

Cistus incanus je rostlina cistus, která se používá jako posilovač imunity. Léčivá rostlina je oblíbená zejména v chladném období. I když vás nachlazení dožene, polyfenoly cistus incanus pomáhají v boji proti nim. V raných fázích nachlazení může cistus incanus zastavit infekci a přispět k rychlému uzdravení. Pravidelný příjem přípravků cistus posiluje imunitní systém a může zabránit šíření choroboplodných virů.

Posilovač imunity ale nepomáhá jen proti klasickému nachlazení. Při zevní aplikaci cistus incanus působí také na kožní onemocnění a zajišťuje rychlé zlepšení příznaků, jako je svědění a pálení. 

Echinacea

Rostlina je jedním z nejsilnějších posilovačů imunity ze všech. Echinacea bojuje proti virům a bakteriím, a pomáhá tak především předcházet vzniku nemocí. A i když se nám nepodaří odvrátit nachlazení nebo chřipku, extrakt z echinacey zkrátí dobu nachlazení, kašle a bolestí těla a zajistí, že se rychleji postavíme na nohy. Účinná látka v echinacei zajišťuje rychlejší množení leukocytů, což je forma vlastních obranných buněk.

Kurkuma

Kurkuma není jen zvláště aromatické a všestranné koření. Žlutý kořen patří také mezi léčivé rostliny a pomáhá proti mnoha neduhům. Kurkumin v hlíze ​​má protizánětlivé, antibakteriální, antivirové a trávicí účinky. Kurkumu tedy můžete nejen užívat trvale jako posilovač imunity a ochranu před nemocemi, ale také ji cíleně užívat proti řadě obtíží, jako jsou trávicí potíže, nadýmání, plynatost, bolesti břicha, nevolnost, problémy s trávením tuků (podporuje žluč a játra), ztráta chuti k jídlu, artróza a revmatismus. Má také pozitivní vliv na zdraví našeho kardiovaskulárního systému.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8300639/, www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK11896/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8277009/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9102300/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5664031/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat