Prostreno.cz

Nezdravé dopolední svačiny bojkotující hubnutí

Pokud jste brzy ráno neměli plnohodnotnou snídani, je pravděpodobné, že kolem desáté hodiny dopolední začnete bojovat se záludnými chutěmi. Nezvládáte-li jim odolat, zkuste jít cestou prevence. Víte, co byste před obědem rozhodně neměli jíst?

Počet svačin se v denním měřítku liší podle úrovně pohybové aktivity a velikosti jídla. V případě, že člověk pořád něco dělá a létá od jednoho konce ke druhému, může svačit až třikrát denně, zatímco osoby se sedavým zaměstnáním se tohle netýká. Navíc platí, že není „snack jako snack“. Dopoledne bývá velmi zrádné, když jde o redukční režim. Na tyhle svačinky rovnou zapomeňte!

Sušenky

Sušenky nebo jiné sladké pečivo, jako jsou bábovky, croissanty, koblihy či donuty obsahují nezdravé tuky, zpracované přísady a nadměrné množství cukru. Z dlouhodobého hlediska se podílejí na nárůstu tělesné hmotnosti.

Doslazované cereálie

Možná máte pocit, že když jste ráno „vyřešili“ pouze kávou, vznikl vám nárok si během dopoledne dát cokoli, co vám přijde pod ruku – se zpožděním i své oblíbené cereálie. Už jste si přečetli, co obsahují? Ve 30 gramech zapékaných müsli je až 10 gramů cukru. Jestli váš jazyk prahne právě po něm, sáhněte po něčem přirozeně sladkém a v menším množství. Vhodná jsou jablka nebo lesní plody.

Bramborové lupínky

Milujete chipsy, smažené svačiny a mastné rychlé občerstvení? I tyhle „dobroty“, byť jsou konzumované ještě před obědem, takže by se mohlo zdát, že je do večera spálíte, vedou k nechtěnému přibírání na váze, protože jde o kaloricky bohatá jídla. Zkuste je nahradit jogurtem nebo malou miskou nesolených a nepražených mandlí.

Solené mandle

Slaná jídla s vysokým obsahem kalorií způsobují zadržování vody v těle, takže se jejich vinou cítíte jako přehuštěný balon. Příkladem jsou solené mandle v čele s popcornem se spoustou másla a sodíku (porce, která vám nejspíš zůstala z předchozího televizního večera). Nadměrný kalorický příjem z těchto svačin zvyšuje riziko toho, že zanedlouho nedopnete kalhoty. Navíc tím nahráváte zvyšování krevního tlaku, cukrovce a kloubním problémům.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6770596/, názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat