Prostreno.cz

Vegetariánství zřejmě zlepšuje sexuální život

Nižší riziko sexuálních poruch, lepší fyzická zdatnost a uvolněná nálada, která k erotickým hrátkám jenom vybízí. Tyto „vedlejší účinky“ má údajně vegetariánství, což možná vysvětluje, proč se příznivci rostlinné stravy mohou chlubit hodně pestrým milostným životem.

Kulturně bylo maso dlouho vnímáno jako symbol dominance, síly a mužnosti. Mají tedy jeho pravidelní jedlíci báječný milostný život, který zapadá do ukázkových vášnivých tabulek? Mělo by to tak být, ale je to úplně jinak. Konzumace šťavnatých steaků sex nezlepšuje, ale spíše brzdí!

Výpečky versus zeleninový salát

Zda si v posteli lépe vedou masožravci či býložravci, to zajímalo i provozovatele jisté britské internetové seznamky. Zrealizovali tedy průzkum, do něhož zahrnuli celkem 1 000 jejích uživatelů s různými gastronomickými návyky, kteří byli ochotní popsat a upřímně ohodnotit svůj milostný život. Zatímco naprostou intimní spokojenost cítilo dle závěrů studie 84 procent vegetariánů, uspokojených příznivců masa bylo „jen“  59 procent. Zjistilo se také to, že průměrný vegetarián má sex třikrát až čtyřikrát týdně, což je výrazně častěji, než jeho masožravý kolega s obvyklou frekvencí jednou až dvakrát týdně. Co na tohle všechno říká věda? Chápe, rozumí a přikyvuje.

Vegetariánství zlepšuje náladu i fyzickou výkonnost

Třeba poznatky rozsáhlého výzkumu (2) zveřejněné v časopise Nutrition Journal informují o skutečnosti, že omezení masa i ryb má výrazný vliv na dobrou a uvolněnou náladu, neboť jistá polynenasycená mastná kyselina přítomná v živočišných tucích podporuje změny mozku související s chmurnými myšlenkami. Kde je dobrá nálada, tam je přece i chuť na sex! Navíc je vegetariánská strava běžně spojována s afrodiziakálním působením, vyšší fyzickou zdatností i vytrvalostí a výrazně nižším rizikem mužské erektilní dysfunkce (3). Ano, z tohoto pohledu to asi vážně dává smysl…

Zdroje: (1) www.illicitencounterspress.wordpress.com/2020/02/26/vegetarians-make-the-best-lovers/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22333737/, (3) www.forbes.com/sites/daphneewingchow/2020/09/30/can-going-vegetarian-really-improve-your-sex-life/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat