Prostreno.cz

Úprava životního stylu jako prevence rakoviny

Pokud bychom více dbali o své zdraví a řídili se základními pravidly zdravého životního stylu, dalo by se přibližně jedné třetině všech případů rakoviny zabránit.

Jaké úpravy životního stylu vědci doporučují?

Vědci po celém světě souhlasí, že úprava životního stylu může značně přispět ke zlepšení našeho zdraví a snížení rizika vzniku různých nemocí, včetně srdečních chorob a rakoviny. Následující životní změny jsou obecně doporučovány pro dosažení lepšího zdraví a wellness.

První krok

Prvním krokem je zvýšení příjmu ovoce a zeleniny. Oba typy potravin jsou bohaté na vitaminy, minerály a vlákninu, které tělu pomáhají optimálně fungovat a chrání proti škodlivým látkám.

Druhý krok

Druhým krokem je omezení příjmu takzvaných prázdných kalorií, které zahrnují potraviny s vysokým obsahem přidaného cukru a tuku, ale nízkým obsahem vlákniny jako jsou průmyslově zpracované potraviny.

Třetí krok

Ve třetím kroku se doporučuje snížit spotřebu soli, což může snížit riziko vysokého krevního tlaku a s tím spojených onemocnění.

Čtvrtý krok

Čtvrtým krokem je omezení konzumace slazených nápojů, které často obsahují nadměrné množství cukru a málo živin.

Pátý krok

Pátý krok doporučuje snížit příjem červeného masa a uzenin, které mají vysoký obsah tuku a mohou zvyšovat riziko rakoviny.

Šestý krok

Šestý krok zdůrazňuje důležitost pravidelné fyzické aktivity, která pomáhá udržovat zdravou váhu a posiluje celkové zdraví.

Sedmý krok

Sedmá rada doporučuje udržovat zdravou váhu, ale přitom se vyhnout podvýživě.

Osmý krok

Osmý krok je zaměřen na omezení užívání potravinových doplňků, které často slibují snížení rizika nádorových onemocnění, ale ve skutečnosti tomu tak nebývá, zvláště pokud se nedodržují zásady zdravého životního stylu.

Na závěr je důležité připomenout, že je třeba vyhnout se kouření a nadměrné konzumaci alkoholu, které jsou dva z nejškodlivějších návyků a mohou zcela zvrátit snahu o zdravý životní styl a přispívat k vývoji mnoha nebezpečných chorob.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6738231/ - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat