Prostreno.cz

Chcete zhubnout? Pomozte si jídlem

Zatímco některé pokrmy vás při pravidelné a nadměrné konzumaci promění v sádelnatou kouli, jiné vám pomohou nadbytečné kilogramy shodit.

Které dobroty byste měli vpustit na své talíře, aby vaše cesta za dokonalou postavou byla snazší?

1. Borůvky

Jsou přímo napěchovány antioxidanty a dalšími zdraví prospěšnými látkami. A co víc, v jedné ze studií bylo u myší prokázáno, že antioxidanty obsažené v borůvkách ovlivňují produkci triglyceridů v těle a tím pomáhají v boji proti obezitě a kardiovaskulárním chorobám.

2. Pistácie

30 čerstvých (tedy nepražených, nesolených apod.) pistácií obsahuje jen 100 kalorií, takže představují ideální svačinku plnou kvalitních proteinů. Ale pozor – lidé, kteří chtějí zhubnout, by měli kupovat pistácie ještě ve skořápce a konzumovat je tak, že vždy oříšek vyloupnou, sní a pustí se do dalšího. Tím totiž „zmatete“ svůj mozek, který si bude myslet, že jste toho spořádali více, než toho ve skutečnosti sníte.

3. Zelený čaj

Zelený čaj je plný katechinů, tedy antioxidantů, které pomáhají nastartovat metabolismus a spalovat tuky. Tak upravte svůj pitný režim a zařaďte do něj spousty zeleného čaje. Výsledek se brzy dostaví.

4. Netučný jogurt

Spousta proteinů, ale přitom málo kalorií a žádný tuk. Nízkotučný bílý jogurt (pozor, abyste nekupovali nějakou náhražku, která má sice 0 % tuku, ale spoustu kalorií díky cukrům) nejenže dokáže zasytit, ale pomůže správnému fungování zažívání.

5. Grapefruit

Tohle ovoce je s hubnutím spojováno již několik desítek let. A opravdu funguje. Dejte si půlku grapefruitu 30 minut před každým jídlem. Nejenže toho tolik nespořádáte, ale nastartujete svůj metabolismus.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat