A je to tady! Chřipka se blíží! Tipy, jak se jí vyhnout

Sychravé počasí a zima. To je ideální počasí pro chřipku. A nevyhne se nám ani letos. Je nějaká šance, jak se před ní ubránit?

Maskovaný protivník

Podstatou sezonních chřipkových epidemií je to, že se virus chřipky každý rok mění a každý rok nás může překvapit něčím novým. Každý rok je trochu jiná, a proto si náš imunitní systém nedokáže virus chřipky „zapamatovat“ a podléháme jí každý rok znovu.

Očkování proti chřipce

Jestli chřipce podlehneme, nebo ne, není pouhým dílem náhody. Především všichni víme, že proti chřipce existuje očkování. Protože lidé nejsou o mnoho méně mazaní než chřipka, dokážou vymyslet každý rok novou a účinnou očkovací látku. Češi jsou však k důmyslné protichřipkové vakcíně neteční a očkovat se jich nechává pouze zhruba sedm procent.


Telefonní astroporadna! Zkušené kartářky a astroložky! Odhlate svůj osud!

Hygiena jako jedna ze zásad

Pokud patříte mezi laxní většinu a očkovat se nenecháte, musíte bojovat jinak. Základem prevence je vyhýbat se větším kolektivům lidí, pokud to jen jde. Do práce i do školy sice musíte, návštěvu kulturních či sportovních akcí snad raději odložte na později.

Druhým pilířem osobní protiepidemiologické strategie je úzkostlivé dodržování hygieny. Jednorázové kapesníky a časté mytí rukou jsou ve stavu epidemie samozřejmé věci. Také posilujte svůj imunitní systém většími dávkami vitaminu C.

Povinné očkování pro děti školou povinné

Pokud máte doma školní děti, jsou všechna opatření marná. Buďte si jisti, že děti vám ze školy virus přinesou. V některých zemích (například v Japonsku) již tohle pochopili a mezi školní mládeží zavedli povinné očkování. Nám nezbývá, než svoji naději vložit do prevence.

Zdroj: www.ulekare.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat