Hubněte správně! Víme jak na to

Tak jako se od sebe výrazně liší postavy typu jablko nebo hruška tvarově, tak se odlišuje i způsob, jakým oba tyto typy hubnou. Na co si tedy musí dát pozor hruška? A jaké potraviny by při snaze shodit přebytečná kila mělo vyřadit z jídelníčku jablko?

Zda jste hruška, nebo jablko, zjistíte poměrně snadno – pohledem do zrcadla. Pokud se vám tuk ukládá především v oblasti břicha a boky máte relativně štíhlé, jste jablko. Pokud vaší postavě vévodí prostorově výrazné boky a silná stehna, ale v pase jste docela útlé, spadáte pod typ hruška.

TIP Bety: Jaký máte typ postavy, se dozvíte v našem článku Jste hruška, nebo jablko? A proč je dobré to vědět?

Hrušky: chce to hlavně pohyb

Na začátek jedna dobrá zpráva – na rozdíl od jablíček nemusejí hrušky obvykle držet žádné extra přísné diety, hlídat by si měly především množství potravin, které zkonzumují, a pečlivě dodržovat pitný režim. A teď ta horší zpráva – omezit by měly konzumaci tučných a sladkých jídel (takže zapomeňte na výlety do cukrárny nebo nedělní koláče) a slazených nápojů. Naopak by v jejich jídelníčku neměly chybět ryby, drůbeží maso, ořechy nebo ovoce. Zelenina je samozřejmostí pro všechny typy postavy. Na hubnutí žen s postavou ve tvaru hrušky má rozhodující vliv pohyb, zaměřit by se měly hlavně na posilování svalů.

Jak zakrýt široké boky?

Problematické partie je vcelku snadné zakrýt „áčkovými“ sukněmi nebo volnějšími tmavými kalhotami. Rozhodně by hrušky měly zapomenout na kalhoty, které boky a stehna těsně obepínají (např. úzké cigaretové kalhoty nebo legíny), extra krátké minisukně, upnuté šaty apod. Dobrým trikem je odpoutat pozornost od širokých boků přetnutím nejširšího místa výraznou linií, například zvolit jednu z vrchních částí oděvu v takové délce, aby končila právě v onom problematickém místě. Hrušky mají navíc tu výhodu, že se ve většině případů mohou pyšnit pěkně tvarovanými rameny a delším, štíhlým krkem. Proto je dobré připoutat pozornost právě k těmto partiím – volte tedy topy s výraznými barvami či vzory a nápadné doplňky.

Jablka: zrevidujte jídelníček

Ženy s postavou typu jablko by se měly – pokud chtějí zhubnout – více zamyslet nad svým jídelníčkem a vyřadit z něj většinu příloh (brambory, rýži, těstoviny), bílé pečivo a moučníky. Omezit by měly tučná jídla a pokrmy s vysokým obsahem cukru, a to včetně sladkého ovoce. Naopak ve větším množství by měly konzumovat zeleninu, nízkotučné mléčné výrobky, tmavý celozrnný chléb a odpírat si nemusejí ani libové hovězí, drůbež či netučné druhy ryb. Z pohybových aktivit jablkům nejvíce pomáhá aerobní cvičení, plavání nebo jízda na kole.

Jak odvést pozornost od většího bříška?

Tak jako hrušky zdůrazňují horní polovinu těla, měla by se jablka zaměřit na dolní polovinu. Nebojte se ukázat štíhlé nohy v krátkých sukních nebo zvolit kalhoty s výraznou barvou či vzorem. Rozhodně však zapomeňte na krátká nebo přiléhavá trička a nápadné topy či svetříky. Můžete-li se pyšnit hezkým dekoltem, využijte toho – vhodné jsou pro vás „véčkové“ výstřihy a opět výrazné doplňky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat