Nejlepší prevencí nachlazení je pohyb

S příchodem sychravého podzimního počasí vzrůstá počet onemocnění chřipkou a nachlazením. Imunitu lze posilovat různě, ale nejlepší prevencí rýmy a nachlazení je pohyb.

Osoby, které pravidelně sportují a dopřejí si alespoň dvacet minut pohybu denně, sníží u sebe riziko onemocnění o padesát procent.

Cvičení pomáhá k udržení zdravé váhy, snižuje krevní tlak a je dobré také pro srdce. Vyjma těchto výhod má také pozitivní vliv na psychiku a celkový pocit pohody. Kdo cvičí čtyřikrát týdně alespoň dvacet minut, sníží riziko nachlazení a rýmy na polovinu dokonce i v době epidemie.

„A i když takový člověk onemocní, symptomy jsou mnohem mírnější,“ tvrdí doktor David Nieman z Appalachian State University v Severní Karolíně. Podle něj se při cvičení výrazně zvýší počet imunitních buněk, které lépe zvládají útok infekčních částic.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat