Muži provozující pravidelně zdravý věrný sex žijí výrazně déle

09.11.2010 | Sex a vztahy

Že je sex zdravý a prospívá člověku v mnoha ohledech, vědí lékaři už desítky let. Provozovat aktivní a zdravý sexuální život by měli ale především muži, neboť jim pomáhá předcházet onemocnění srdce a cév a prodlužuje život.

Pánové, kteří souloží často a pravidelně, mají totiž více testosteronu, který je udržuje v dobré kondici, chrání před depresemi i onemocněním oběhové soustavy. Jenže platí to jen v případě, že si pánové dopřávají pravidelný sex ve věrném vztahu.

Proč má blahodárný vliv na mužské zdraví jen sex nepromiskuitní, mohou experti vysvětlit řadou hypotéz. „Co bylo z naší studie evidentní, je, že muži mající aktivní pohlavní život, kteří byli věrní své partnerce, měli méně kardiovaskulárních potíží a žili déle. Zvýšená sexuální aktivita produkuje více testosteronu, který snižuje riziko depresí a zlepšuje funkci kardiovaskulární soustavy, což znamená také zlepšení metabolismu,“ vysvětluje doktorka Emmanuele Janniniová z Univerzity ve Florencii.

Muži mající aktivní pohlavní život, ale kteří byli promiskuitní, měli v horší kondici srdce a cévy proto, že se museli vyrovnávat se stresem způsobeným nevěrou a častým střídáním partnerek. Nedostatečný či nepravidelný pohlavní život pak souvisí u mužů často s depresemi.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat