Neumíte flirtovat? Tak se to naučte! Existuje 5 způsobů flirtu

04.11.2010 | Sex a vztahy

Někdo umí flirtovat lépe, někdo hůř, jeden se v tom vyžívá, druhý flirtuje nerad. Podle psychologů však neflirtujeme všichni stejně. Experti z Kansasu se sváděním dlouhodobě zabývali a zjistili, že tohle milostné laškování má pět různých podob.

Podle profesora Jeffreyho Halla z University of Kansas máme pět různých typů flirtování u dospělých osob: fyzický, tradiční, zdvořilý, upřímný a hravý.

1. Fyzický flirt

Fyzický flirt zahrnuje vyjádření sexuálního zájmu potenciálnímu partnerovi. Lidé, kteří umějí takto dobře flirtovat, často tvoří rychle vztahy, mají výrazný sex-appeal a jsou ke svým partnerům silně emocionálně připojení.

2. Tradiční flirt

Tradiční flirt znamená, že dvojice uznává skutečnost, že první krok musí udělat muž a že žena nemá muže dráždit. Tento typ flirtu provozují často ženy, a protože je dost pasivní, mají tyto ženy také většinou problémy „najít chlapa“. Muži provozující tradiční flirt často čekají dlouho, až dotyčnou poznají, pak se k flirtu odhodlají. Oba partneři bývají často introvertní a mají rádi intimnější formu randění.

3. Zdvořilý styl

Zdvořilý styl se zaměřuje na správné chování a nesexuální komunikaci. Flirtování pro partnery není většinou lichotivé a snaží se tvořit především smysluplný vztah.

4. Upřímné flirtování

Upřímné flirtování klade důraz na tvorbu silných emocionálních vazeb a upřímnou komunikaci s potenciálním partnerem. V tomto stylu převažují ženy, ale ani muži nejsou mezi upřímnými svůdci výjimkou. Vztah, který vzniká z upřímného flirtování, je specifický silným emocionálním propojením s partnerem, značným erotickým jiskřením a smysluplností.

5. Hravé flirtování

Lidé flirtující hravě jasně říkají: „Nechci nic vážného.“ Flirtování je totiž baví a zvyšují si jím sebevědomí. Vztah pro hravé flirtující osoby většinou není důležitý a vyhýbají se mu.

„U všech typů flirtování mezi pohlavími téměř neexistují rozdíly,“ tvrdí autor studie profesor Hall.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat