Fitness fanatici mají větší chuť na sex

19.10.2010 | Sex a vztahy

Intenzivní cvičení zvyšuje libido. Při pravidelném intenzivním pohybu se totiž zvyšuje hladina testosteronu v krvi, tento mužský pohlavní hormon přitom posiluje chtíč u mužů i žen.

Nová studie z Austrálie prokázala, že fanatici do fitness skutečně mají mnohem vyšší libido než průměrní smrtelníci. Jsou ale také agresivnější a společensky dominantní.

„Někteří z nás jsou gaučoví povaleči, zatímco jiné to táhne ke sportu a cvičení. Často spojujeme atletický typ osobnosti s vyšší agresivitou a společenskostí, zatímco sedavé podivíny vnímáme spíš jako společenská nemehla a submisivní jedince. To jsou sice generalizace, ale většina lidí bude souhlasit, že na tom něco je,“ tvrdí doktor Peter Biro z University of New South Wales.

Podle všeho míra pohybu ovlivňuje rychlost metabolismu. A právě rychlost a míra metabolismu souvisejí s vyšší hladinou testosteronu, který zase ovlivňuje určité vlastnosti osobnosti.

„Pokud člověk pravidelně cvičí, má lepší kondici, je zdravější, sebevědomější a má vyšší libido. Hladina hormonů je také vyšší,“ tvrdí londýnský expert Sapan Sehgal.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:44
139 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:42

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat