Na co se partneři vymlouvají, když nechtějí mít sex?

Zajímá vás, kolikrát týdně se průměrný český pár miluje? Jak jsou lidé se svým sexuálním životem spokojeni? A jestli považují za důležité experimenty nebo předehru? Výsledky nejnovějšího celorepublikového výzkumu sexuálního chování přinesly mnoho zajímavých čísel!

Výzkum realizovaný společností STEM/MARK za spolupráce sexuologického ústavu 1. LFUK a VFN, který uveřejnil konkrétní čísla 5. října 2010, se opírá o výpovědi 805 mužů a 800 žen ve věku 35–65 let. Z jejich zkušeností, pocitů a výkonů se tak můžeme dozvědět například to, že velmi spokojeno se svým partnerským vztahem je 25,4 % dotázaných.

Záleží na centimetrech?

Neustále se hovoří o tom, jak muži dělají vědu z velikosti svého penisu. Tradují se historky, že si své genitálie porovnávají ve sprchách a mají komplexy, aby ženám rozměry dané přírodou vyhovovaly. Zase tak horké to ale nebude. 57,3 % mužů a 74 % žen odpovědělo, že neví, jaká délka penisu je průměrná, což nahrává myšlence, že to vůbec neřeší.

Co je pro milence důležité?

Za důležité naopak považují psychickou pohodu, na druhém místě otevřenou komunikaci, teprve potom sexuální soulad, a dokonce upřednostňují předehru před samotnou souloží. Pro již zmíněné sexuální experimenty se vyjádřilo 41 % žen a polovina mužů.

Civilizační choroba: nechuť k milování

Pokud se domníváte, že mezi největší sexuální problémy současnosti patří snížená chuť na sex, hádáte správně. 25 % mužů a 22 % žen ji řadí na první místo sexuálních dysfunkcí. Následuje ji předčasný výron semene, poruchy ztopoření nebo neschopnost dosáhnout orgasmu (shodně 17 % u obou pohlaví).

I muži klamou tělem!

S poruchami vyvrcholení pochopitelně souvisí i jeho předstírání. 64 % žen už to v minulosti někdy udělalo, ovšem muži s 20 % jim překvapivě sekundují! Ano, i je vedou k předstírání orgasmu stejné důvody. Bojí se, aby nezklamali partnerku, chtějí se vyhnout nepříjemným situacím a posměškům, že jsou „neschopní“, a nezastávají správně funkci výkonného milence.

72 % žen vypovědělo, že zažilo oba typy orgasmů (vaginální i klitoridální), z toho 43 % uvádí jejich stejnou intenzitu. A společné vyvrcholení partnerů? Je to mýtus? Není! Existuje! 53 % mužů a 48 % žen orgasmus současně s partnerem zažilo, což všechny dohady vyvrací. Ale pozor. Podle profesora Petra Weisse čeští muži podceňují klitoridální dráždění. Většinou se o partnerku „starají“ tak, že si při samotné souloži dráždí klitoris sama.

Kvůli stresu se mnozí vymlouvají

Zatím to s naší novodobou sexualitou vypadá poměrně růžově. Ovšem to by nesměla být současná doba uspěchaná a plná stresu. Logicky se vypětí přenáší i do ložnic, respektive odráží se na vyhýbání se milování. Jakým způsobem většina lidí „odhání“ pokusy svého partnera o pohlavní styk? Pomocí výmluv. Necelých 48 % mužů se s tím u svých partnerek potýká, ovšem obráceně to příliš neplatí. Muži jsou do sexu horlivější, tudíž skoro 70 % žen s tím u mužských protějšků nemá problém.

Pro zajímavost se výzkum zabýval více do hloubky i tím, jaké „milosrdné lži“ jeden partner maže okolo úst tomu druhému. Vede únava (61 % žen, 53 % mužů), u 41 % respondentů mužského pohlaví je to přepracovanost a vystresovanost z práce, 51,7 % žen se odvolává na to, že na sex zkrátka nemá náladu. 30, 3 % z nich ještě používá starou známou výmluvu: bolí mě hlava.

Má sex vliv na sportovní výkon?

A pokud vás vždycky zajímalo, jestli se se svým partnerem můžete milovat, když ho v následujících 24 hodinách čeká sportovní výkon, tak ano, jestli patří mezi 17 % mužů, kteří fyzickou aktivitu po sexu považují skoro za energetický nápoj. Dříve se tradovalo, že pohlavní styk zhoršuje onen výkon, nicméně 73 % mužů a bezmála 68 % žen ho považuje po sexu za stejný, pouze minimum respondentů se vyjádřilo tak, že jsou po milování oslabeni, a jejich sportovní výkon tak nestojí za nic.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat