Nákup i zdravotní prohlídka v jednom? Nabízíme vám tuto možnost ZDARMA

Ve zdravém těle zdravý duch. Všichni toto pořekadlo známe. Ale jak často si necháváte změřit hladinu cholesterolu a cukru v krvi? Teď máte jedinečnou šanci.

Blíží se třetí adventní neděle a nervozita stoupá. I přesto, že by měl být adventní čas obdobím klidu a pohody, honíme se, uklízíme a sháníme dárky. Na zdraví nemyslíme.

Máme pro vás ale šanci stihnout obojí. Přijďte ve dnech 10. - 12. prosince 2010 do nákupního centra Letňany. Ve stánku VZP vám ZDARMA provedou test a vyšetří vám na místě hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Více na www.densvzp.cz.

Proč je dobré vědět hladinu cholesterolu?

Stres a špatná životospráva. To vše má vliv na naše zdraví. Vysoký cholesterol sice nebolí, ale důsledky jsou vážné. A nejen to, mohou vás i ohrozit na životě. Cholesterol k životu potřebujeme, je součásti žluče a tvoří základ mnoha hormon. Pokud je ho ale dlouhodobě příliš, přispívá ke vzniku aterosklerózy, ucpávání cév. Lidem pak hrozí mrtvice či infarkt a mnoho dalších onemocnění. A přitom stačí jediné, vědět, jak na tom s cholesterolem jsme a dodržovat správnou životosprávu.

A co hladina cukru?

I u něj je příčinou stres, špatná životospráva, ale i dědičnost. Vysoká hladina cukru v krvi se v počátečních stadiích projevuje jen mírně a vy o ní vůbec nemusíte vědět. Únavu, ospalost, žízeň či nechutenství a hubnutí nemusíte přisuzovat potížím s cukrem. Důvodem je nedostatečná funkce slinivky břišní, která přestává dodávat do těla inzulin. Člověk pak musí změnit svůj životní styl, případně brát léky, ale hlavně být pravidelně sledován.

Co vás čeká?

Zdravotní setry vás píchnou do prstu, odeberou kapičku krve a vyšetří hladinu cholesterolu a cukru. Odborný personál vám vysvětlí, co naměřené hodnoty znamenají a poskytne důležité rady o zdravém životním stylu. Zároveň budete mít možnost získat informační, vzdělávací brožury.

Více informací o akci Den v kontaktním centru VZP v OC Letňany najdete na www.densvzp.cz
 






Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat