Opálení výrazně zvyšuje atraktivitu žen

Před opalováním sice dermatologové varují s tím, že může způsobovat rakovinu kůže, ovšem ženy, toužící líbit se mužům, mají k opalování pádné důvody.

Podle experimentálních studií totiž pouhé ztmavnutí kůže výrazně zvýší jejich atraktivitu. Pánové pak označí stejnou ženu za velmi přitažlivou, když má snědou pleť, i když v neopálené formě se jim předtím tolik nelíbila.

Psychologové z Emory University vybrali několik fotografií průměrně atraktivních žen a ve Photoshopu je pak upravili tak, aby měly dotyčné různě opálenou kůži. Od velmi světlé po velmi tmavou. Všechny obrázky pak experti předkládali vzorku mužů, přičemž pánové neznali identitu dotyčných žen a každý z nich viděl buď jen opálenou, či jen neopálenou variantu.


Zůstane s vámi nebo odejde za milenkou?
Ohleduplně vám odpovím! Vaše kartářka Ivona

Nezávisle na sobě ale muži hodnotili nejvýše z hlediska přitažlivosti ty obrázky, na nichž byly ženy upraveny do podoby výrazného opálení. Zatímco jedna skupina mužů, která viděla dotyčnou ve světlé kůži, ji označila za méně atraktivní, jiná skupina mužů, která tu samou ženu viděla opálenou, ji označila za velmi atraktivní.

„Lidé si myslí, že opálení jedinci jsou přitažlivější a vypadají zdravěji, takže je velmi těžké přesvědčit někoho, aby nedělal to, co mu poskytuje pozitivní přijetí od okolí,“ uvedla ke studii dermatoložka Audrey Kuninová z Atlanty. Ona sama však může doporučit jediné, opalování v soláriích se vyhýbat a na sluníčku používat prostředky s ochrannými faktory před UV zářením.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat