Dát pod stromeček očkování proti klíšťové encefalitidě? Proč ne

Zdraví je v životě člověka to nejcennější a platí to i přesto, že se vlastně jedná o starou otřepanou frázi. Proto jsou také v posledních letech v roli vánočních dárků stále oblíbenější nejrůznější léčivé přípravky a potravinové doplňky.

Zvláště těm svým blízkým, kteří rádi budí dojem, že všechno potřebné již mají, těmito dárky dáváme najevo, že nám na nich a na jejich štěstí záleží.

Očkování – dárek, který se neomrzí

Pokud se letos rozhodnete darovat k Vánocům poukaz na očkování proti klíšťové encefalitidě, můžete si být jisti, že jste věnovali trvalou hodnotu, ze které se obdarovaný může těšit dlouhou dobu. Základní očkovací cyklus, na který by se měl dárkový poukaz vztahovat, se skládá ze tří dávek, které se aplikují v rozmezí přibližně jednoho roku. Tímto očkováním je člověk chráněn proti klíšťové encefalitidě minimálně tři roky, každé přeočkování jedinou dávkou pak chrání na dalších pět let.

Koho můžete očkováním potěšit?

Stejně, jako při výběru každého dárku, se řídíme osobností milovaného člověka, jeho zálibami a životním stylem, tak také „darovat zdraví“ musíme s určitým rozmyslem. Konkrétně očkování proti klíšťové encefalitidě ocení hlavně lidé aktivní, milovníci outdoorových sportů, turisté, zahrádkáři, houbaři a všichni ostatní, kteří se často pohybují v přírodě a klíšťová encefalitida pro ně představuje velmi reálné riziko.

Kde očkování koupíte?

Dárkové poukázky na očkování nejsnáze zakoupíte v některém z očkovacích center. Přitom je pouze na vás, zda pořídíte poukaz na určitou finanční částku (například k uhrazení jen části očkování), nebo raději na celé očkování. Informace o aktuální ceně očkování nebo o očkovacím centru v místě vašeho bydliště můžete získat také na bezplatné telefonní lince 800 123 321.

Zdroj: www.ulekare.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat