Víte, kdy dospívá váš mozek? To vás překvapí

Obecně se uvažuje, že člověk je dospělý a vyzrálý zhruba v jedenadvaceti letech. Tehdy se definitivně zastavuje růst a končí bouřlivé zrání. Jenže podle neurologů není u konce rozhodně veškerý vývoj a například vývoj mozku je teprve v polovině.

Podle nové studie totiž náš centrální počítač dokončuje svou maturaci až mezi čtyřicátým a padesátým rokem věku.

Podle neurologů do tohoto věku probíhají na mozku i změny fyzické, u nichž se přitom domnívali, že končí v období raného dětství. Skenováním mozku se podařilo odhalit, že čelní kůra mění svůj tvar ještě po třicítce a po čtyřicítce.

Přitom právě čelní laloky mozkové kůry jsou považovány za klíčové oblasti mozku a podle všeho jsou tou oblastí, která z nás činí lidskou bytost. Ovlivňuje rozhodování, sociální interakce a spoustu osobnostních vlastností.


Jaké zaměstnání je pro vás to pravé?
Odhalím váš skrytý talent! Astroložka Anna

„Ještě asi před deseti roky jsme všichni mysleli, že lidský mozek se přestává vyvíjet v raném dětství. Ale nyní víme, že se to dalece blíží pravdě a že se mozek mnoha lidí vyvíjí neustále ještě po mnoho desetiletí. Oblastí, která prochází nejvýraznějším vývojem, je čelní kůra přímo v přední části mozku. Je to ta část mozku, která se účastní kognitivních funkcí, jako jsou rozhodování, plánování, empatie, chápání a sociálního chování,“ tvrdí profesorka Sarah Jayne Blakemoreová z University College v Londýně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat