Tip na Nový rok: Bojujete s kocovinou? Zkuste toast s medem

Při přípravách na poslední noc roku bychom se podle odborníků měli zásobit nejen šampaňským a chlebíčky, ale i medem a chlebem.

Glukóza v medu obsažená pomáhá tělu rozložit alkohol na neškodné vedlejší produkty. Tvrdí to Dr. John Emsley z Královské společnosti pro chemii.

Za nepříjemnou kocovinu totiž může především to, že alkohol se rozkládá na jedovatý acetaldehyd. Ten se pak pomocí fruktózy rozkládá na kyselinu octovou, která je spalována normálními metabolickými procesy. (Čtěte také: Konečně! Vědci přišli na to, jak dodržet svá novoroční předsevzetí)

Když si na chléb dáme trochu medu, dodáme tělu i draslík a sodík, a tak organismu pomůžeme lépe se vyrovnat s kocovinou.

„Pocit štěstí nám dodává alkohol. Za kocovinu může acetaldehyd. Je to toxická sloučenina, na niž se alkohol rozkládá. Způsobuje bolest hlavy a nevolnost. Tento stav ustupuje s tím, jak se acetaldehyd postupně rozkládá na méně jedovaté látky," vysvětluje Dr. Emsley.

Zažili jste v lásce zklamání, ale nechcete to ještě vzdát? Pomohu vám začít znovu! Kartářka Elena

I přesto, že kocovinu nejlépe léčí prostě čas, jsou způsoby, jak jí můžeme předcházet a minimalizovat.

Dobré prý je předem vypít sklenici mléka, držet se čistých nápojů jako je gin, občas alkohol proložit nealkoholickým nápojem a před ulehnutím do postele vypít půllitr vody.

„Mléko zpomalí absorpci alkoholu, což znamená, že se tělo vyrovnává vždy s menším množstvím acetaldehydu najednou. Gin je destilací dvakrát vyčištěný a rostlinné příchutě, které obsahuje, jsou přítomny jen ve stopovém množství. Obecně bych řekl, že by se lidé měli vyhýbat tmavým alkoholickým nápojům: povětšinou obsahují přírodní chemické látky, které tělu nesvědčí.

Alkohol zvyšuje množství vylučovaných tekutin – všichni známe častější výlety na záchod. Dehydratace kocovinu zhoršuje, a proto bychom měli drinky prokládat nealkoholickými nápoji a před spaním vypít sklenici vody," dodal vědec. (Čtěte také: Silvestr napříč celým světem)






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat