Chcete být hubenější? Před usnutím nejezte!

Odborníci dlouho varují před konzumací jídla před odchodem do postele. Čím lehčí večeři člověk sní a čím dříve před usnutím si ji dopřeje, tím lépe pro jeho metabolismus, celkové zdraví a postavu. Vědci ze Surrey opět prokázali, že rčení „snídej sám, obědvej s přítelem a večeři nechej nepříteli“ platí a má biologické podklady prokazatelné vědecky.

Lehká večeře konzumovaná brzy večer pomáhá zhubnout a snižuje hladinu cukru i nezdravého cholesterolu v krvi,“ uvedli autoři z University of Surrey v rozhovoru pro BBC.

Naopak jedinci, kteří si dopřávají večeři těsně před odchodem do postele, mají vyšší hladinu krevního cukru a cholesterolu a také větší zásoby tuku na břiše. A je přitom jedno, jak velká ta večeře je.

Profesor Satchidananda Panda z Kalifornie zase zjistil, že konzumace v pravidelných a častých intervalech pomáhá hubnout, i když je strava energeticky velmi bohatá.

Obecně vzato je dobré při snaze zhubnout hlídat si celkový přísun energie, konzumovat na živiny bohatou a pestrou stravu, jíst pravidelně a především se dostatečně pohybovat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat