Proč mám tak hroznou kocovinu?

Máte pocit, že jste to minulou noc s pitím zas tak nepřehnala, ale stejně máte kocovinu, která netrvá jen dopoledne, ale třeba i dva dny? Jak je něco takového možné?

Důvodů může být několik (a může jich být i víc najednou).

My vám předkládáme ty nejčastější:

Důvod č. 1: Podcenili jste hydrataci

Alkohol náš organismus silně dehydratuje, a proto je důležité myslet při jeho konzumaci i na pitný režim – tedy prokládat drinky sklenicemi vody. Pokud ale dostatek tekutin organismu nedopřejete, zpomalíte tím mimo jiné odbourávání alkoholu.

Důvod č. 2: Špatně jste spali

Spousta lidí si myslí, že jim alkohol pomáhá spát. Jenže opak je pravdou – alkohol dokáže spánek narušit, nedovolí vám usnout tak tvrdě, budete se často budit. A čím nekvalitnější spánek, tím větší únava. To znamená, že vaše tělo bude mít mnohem větší práci se s kocovinou vyrovnat.

Důvod č. 3: Pili jste „tmavý“ alkohol

Pamatujte si jednoduchou poučku – čím tmavší barva alkoholického nápoje, tím větší pravděpodobnost silné kocoviny. Červené víno, rum, whiskey nebo brandy vám dokáže druhý den pořádně zkomplikovat. Raději sáhněte po světlých či bezbarvých drincích – bílém vínu, bílém rumu, vodce nebo ginu.

Důvod č. 4: Už nejste na vysoké

Upřímně – čím jste starší, tím hůř se vaše tělo s větším množstvím alkoholu vyrovnává. To bohužel znamená silnější kocoviny.

Důvod č. 5: Můžete být citliví na alkohol

Možná to nerušíte, ale pokud vaše tělo reaguje na konzumaci alkoholu těžkými a dlouho trvajícími kocovinami, je možné, že jste citliví na alkohol samotný nebo na látky, které vaše oblíbené pití obsahuje. Zkuste konzumaci snížit, případně dejte šanci jinému drinku.

Důvod č. 6: Rozzlobili jste „hodné bakterie“

Ve vašich střevech žije velké množství důležitých bakterií, kterým konzumace alkoholu rozhodně nedělá dobře. A nejenže tyto bakterie ovlivňují zažívání, hrají důležitou roli i v našem imunitním systému. Pokud je tedy „ničíte“ alkoholem, vrátí vám to i s úroky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat