TEST arašídů v paprikovém těstíčku: Nespalte se!

Tentokrát jsme za vás s našimi čtenářkami testovali čtvery arašídy v těstíčku s paprikovou příchutí. A jak tahle pochoutka dopadla?

Arašídy v paprikovém těstíčku – nespalte se!
 

Jak jsme testovali?

Tak především chuť, vzhled, ale také balení. Známkovali jsme jako ve škole – od jedničky do pětky (ale tak hrozně žádný výrobek neskončil).

Kdo testoval

Redaktorka Zorka – na pomoc si vzala kamaráda Lukáše, který ale neměl „volební“ hlas, byl pouze zárukou, že nesní celé balení oříšků sama.
Čtenářka Natálie – 26letá maminka na mateřské dovolené, která se s rodinou přestěhovala do  Prešova, nezbylo jí, než všechno spořádat sama, její manžel je alergický na arašídy.
Čtenářka Lucia – 28letá maminka na mateřské dovolené z Ostravy.

A jak to dopadlo?

Lorenz Nic Nac’s, Double-Crunch-Peanuts

(Vyrábí Lorenz Snack World; váha: 125 g; cena: 35 Kč)

Zorka: Obal opět klasický, červenou doplňuje výrazný žlutý nápis se jménem výrobku. Balení má vyznačené místo, kde se dá otevřít, ale roztrhne se pak poměrně nešikovně (podle Lukáše závisí na šikovnosti osoby, která sáček otevírá).
Těstíčko je hodně výrazné a dost slané, není tak hladké jako u ostatních výrobků, po několika oříškách má člověk odřené dásně, člověk navíc necítí téměř chuť arašídů. Několik arašídů bylo dokonce přepražených (?), zkrátka, byly hodně tvrdé a nedaly se rozkousat. Zajímavé je, že chuť těstíčka je jakoby jemně uzená, což dává arašídům zajímavý nádech. Přišlo mi ale, že oříšky mají chemickou pachuť. Docela zklamání.
Známka: 3-

Natálie:
Líbí se mi hezky červené a „baculaté“ balení, dá se díky šipce snadno otevřít. Těstíčko je výborné, má zvláštní příchuť, není v ní jen paprika. Jsou asi nejslanější ze všech testovaných výrobků, ale to mi nevadí. Občas jsem kousla do oříšku, který mi málem vylomil zub, za což bohužel musím strhnout nějaké body… Ale jinak spokojenost.
Známka: 2

Lucia: Obal je farebne veľmi príjemný a veselý.  Ale tu by som zase vytkla písmenká na obale. Totiž dozvedieť sa zloženie v jazyku, ktorému by som rozumela bolo na dlho. Po otvorení sáčku som bola prekvapená príjemnou arašídovou vôňou. Chuťovo boli dobré, cestíčko bolo extra chrumkavé a arašidy vo vnútri neboli mastné ani vyschnuté boli akurát. Možno by som iba vytkla, že cestíčko nemalo nejakú extra chuť. Cestíčko na nich držalo, i keď po vysypaní sáčku som našla pár orieškov mimo cestíčka.
Známka: 2

Bohemia Crispers s příchutí paprika

(Vyrábí: Bohemia; váha: 65 g; cena: 17,90 Kč)

Zorka: Balení je v klasických Bohemia barvách – červená s oranžovou. Oceňuji nutriční hodnoty uvedené na pěkně viditelném místě a hezky rozepsané. Oříšky jsou pěkně obalené, jeden jako druhý. Těstíčko je jemné, ale přitom je z něho opravdu cítit paprika. Není příliš slané, což jako bojovník se solí oceňuji. Moc dobré jsou i arašídy, jejichž chuť těstíčko rozhodně nepřebíjí, ale spíše zvýrazňuje.
Známka: 1

Natálie: Balení je klasické, líbí se mi, že je tak příhodně velké, aspoň se člověk moc nepřejí. Těstíčko není mastné a je moc dobré, opravdu paprikové, i když jsem čekala trochu pikantnější. Oříšky nejsou ani měkké, ani tvrdé, vypadají a chutnají kvalitně.
Známka: 1-

Lucia: Obal najkrajší zo všetkých testovaných balení. Moderný dizajn, veľmi pekne farebne zladený a údaje o zložení a spotrebe sú viditeľné a ľahko nájditeľné. Po otvorení sáčku som zacítila paprikovú vôňu premiešanú s arašídovou. Chuťovo boli najlepšie. Cestíčko nebolo fádne a chutilo naozaj paprikovo a s arašidy vo vnútri túto chuť skvele dopĺňali. Cestíčko držalo na arašidoch výborne a po vysypaní sáčku som nenašla ani jeden nahý oriešok :).
Známka: 1 s hvězdičkou

Bersi arašídy v pikantním těstíčku

(Vyrábí: Usovsko; váha: 100 g; cena: 12,90 Kč)

Zorka: Začnu hned u balení, protože to jediné se nějak vymykalo ze záplavy červených sáčků. Bersi arašídy se prodávají v oranžové mističce, což je z mého pohledu dost praktické – nemusíte špinit nádobí ani lovit arašídy po podlaze jen proto, že jste hnuli s roztrženým sáčkem. Co se ale týká designu balení, tady už bych v hodnocení tak nadšená nebyla, do oranžova laděná fotka arašídů příliš vábně a chutně nevypadá.
Jako jediné nejsou arašídy v těstíčku kulaté, ale všelijak vroubkované, působí tak nějak autenticky, ne-strojově. Bohužel se v krabičce vyskytovalo dost oříšků bez těstíčka a těstíčka bez oříšků. Těstíčko bylo trochu mastnější, takže arašídy byly těžké do žaludku. Chuť měly ale vyváženou, cítit bylo na jazyku těstíčko i oříšek (ačkoli technicky vzato arašídy oříšky nejsou). Jen Lukáš si stěžoval, že navzdory slibu, že je těstíčko pikantní, nic pikantního necítil.
Známka: 2

Natálie: Na balení mi trochu vadí jakási neuspořádanost, ale otevírání je praktické a člověk dobře vidí, kolik toho už snědl. Těstíčko trochu pálí, ale jen tak příjemně, škoda, že je ho na arašídech poměrně málo. Z některých navíc odpadlo. Ale zase mi chutnalo samotné těstíčko, které zůstalo v krabičce.
Známka: 2

Lucia: Páčilo sa mi celkom praktické balenie, že je to v kelímku a nie je treba teda sypať oriešky do misky. Čo by som však vytkla, je, že obal je lesklý a veľmi zle sa mi čítali informácie z neho. Po otvorení balíčka bolo cítiť že sú pikantné. Mali príjemnú, pikantnú vôňu. Ako jediné neboli obalené v hladkom cestíčku alebo boli také hrboľaté. Chutili super a pikantné teda boli naozaj. Boli mierne slané a chrumkavé. Cestíčko na nich držalo dobre.
Známka: 1-

Pittjes Party Nuts – Crunchy

(Vyrobeno pro Penny Market v Německu; váha: 200 g; cena: 19,90 Kč)

Zorka: Klasický lesklý, červený obal, neurazí, nenadchne.
Těstíčko je u těchto arašídů hodně výrazné, na můj vkus trochu slanější (Lukáš nicméně podotkl, že konečně cítí nějakou chuť… holt kuřáci), navíc spolehlivě přehluší chuť samotných arašídů, což je docela škoda. Pravdou je, že hezky křupe a je poměrně lehké. Přijde mi, že má malinko chemickou pachuť, ale není nijak silná. Oříšky pěkně obaluje.
Známka: 2-

Natálie: Obal se mi líbí, je hezky lesklý, takže v regále zaujme, ani není nijak přeplácaný. Těstíčko je opravdu chutné, má výraznou chuť, jen mi přišlo, že zas tak hezky nevoní, z ostatních balení byla cítit paprika, z těchto arašídů ne.
Známka: 3

Lucia: Obal dosť fádny a nudný, ale farebne pekne zvládnutý. Vôňa, ktorá sa šírila zo sáčku mala vôňu trošku spáleného tuku a bujónu. Vôbec mi to nevoňalo ako arašidy. Chuťovo boli arašidy aj cestíčko nevýrazné a stále som tam ten bujón cítila. Cestíčku trošku opadávalo, ale nie nejak veľa.
Známka: 4

Vítěz testu: Bohemia Crispers s příchutí paprika

Názor redakce: Díky výjimečné kombinaci křupavého těstíčka a arašídu uvnitř skrývá každý kousek dvojité křupnutí. Crispers se tak stanou nejoblíbenější pochoutkou vaší party.

Závěr: Pro ty, které si arašídy odpírají, protože jsou nezdravé, máme dobrou zprávu! Náš vítěz testu právě pro takové na obal umístil detailní nutrniční hodnoty! Takže přesně víte, co jíte :) Klobouk dolů!


Děkujeme odvážné čtenářce Natálii a Lucii, že se testu zúčastnily! A pokud se chcete i vy zapojit do našich redakčních testů, neváhejte nám napsat na redakce@bety.cz!






Celkem 3 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:08
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat