Zhubli jste s Expreskou: Jak probíhala proměna čtenářky Katky?

Tři měsíce tři z vás hubly v Expresce, posilovnách určených výhradně ženám. A jak vaše proměny dopadly? Přinášíme vám příběh první z výherkyň - čtenářky Katky.

Posilovna Expreska je určená vytíženým ženám, které nemají čas trávit dlouhé hodiny cvičením. Program koncetrovaných cviků, které se vejdou do 30 minut, si zamilovala i proměňovaná čtenářka Katka. Ta je profesí učitelka a volného času jí vedle péče o rodinu a mazlíčky už moc nezbývá.

„Vždycky jsem se vymlouvala, že nemám dostatek času, ale 30 minut je prostě tak málo, že to vyšetří ve svém programu každý, i já," říká s úsměvem Katka, která svou proměnu začínala na váze 64 kg, při výšce 162 cm.

Její cíl nebyl tedy ani tak moc zhubnout, jako si zlepšit stravovací návyky, celkově zpevnit tělo a dostat se do lepší fyzické kondice. Zvolila si proto po konzultaci s poradkyní z Expresky kruhový trénink dvakrát týdně. Cvičení pak probíhalo na osmi hydraulických strojích a osmi aerobních stanovištích, která jsou uspořádány do kruhu podle toho, jaká partie se zrovna procvičuje. „Zajímavé je, že třicet minut u televize nebo venku na zahradě uběhne hned, ale tady to byla najednou neskutečně dlouhá doba," vzpomíná na své začátky čtenářka Katka, která prý zpočátku byla skeptická k tomu, zda bude mít půlhodina cvičení nějaký efekt. Prvních známek změny se dočkala hned po pár dnech, kdy prý cítila i svaly, o kterých neměla ani tušení, že je má. To bylo způsobeno kombinaců tlaku a tahu na vybrané tělesné partie. Tělo se tak zapojovalo symetricky a rovnoměrně. Navíc se Katka konečně naučila i správně protahovat zapojené partie.  

Čtenářka Katka si na cvičení pochvalovala i skutečnost, že Expreska má otevřeno i o víkendech a svátcích. Takže pro výmluvy nebyl žádný prostor. „Pečovali o mě jako v bavlnce. Dostala jsem poradenství i z oblasti výživy či kosmetiky. Prostě proměna od hlavy až k patě," říká Katka, která se především naučila pravidelnosti v jídle i pohybu. Příjemná byla prý i skutečnost, že posilovna je určená jen ženám. Odpadá tedy ostych před "kulturisty", kteří honí svaly před zrcadlem. „Vždycky mě slovo posilovna spíše odrazovalo, ale Expreska v tomhle byla spíše jako klub," vysvětluje Katka, která program v ní doporučila i svým kamarádkám. Ty totiž viděly už po pár týdnech proměnu Katky naživo. „Najednou jsem prý byla usměvavější, plná energie a změnilo se mi i postavení těla jak při chůzi, tak i při sezení," dodává čtenářka s tím, že hodlá v programu pokračovat i nadále. V době po prázdninách hodlá prý chodit hlavně ráno. „Mají otevřeno už od semi, takže to stihnu ještě před prací," plánuje Katka s tím, že si pak za odměnu dopřeje po práci své oblíbené solárko, na kterém je prý tak trochu závislá.

A jaká byla proměna Katky v číslech?

Před proměnou: výška 162 cm, váha 62 kg, prsa 103 cm, pas 83 cm, boky 96 cm.
Po proměně: výška 162 cm, váha 60 kg, prsa 98 cm, pas 80 cm, boky 92 cm.

Hlavní změny: pravidelná strava, celkové zpevnění těla, zrychlení metabolismu.

(Pozn. váha není při hubnutí směrodatná, protože při posilování dochází ke zvýšení podílu svalů. Důležitější údaj než kilogramy jsou proto údaje na metru.)

A jak se dařilo dalším dvěma čtenářkam? Již pro vás chystáme článek o jejich proměně!






Celkem 10 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat