Mami, já chci zvířátko! Jaké pořídit malému alergikovi

Touží vaše dítko po pejskovi nebo kočičce, ale ačkoli byste nebyli tak úplně proti, pořídit mu takového mazlíčka nemůžete, protože je váš potomek alergik? Pak zkuste některého z následujících zvířecích společníků!

Malý alergik by určitě neměl být doma vystaven takovým „dráždičům“, jakými jsou jistě pes nebo kočka. Bohužel i plemena, která jsou prezentována jako hypoalergenní, mohou způsobit alergickou reakci. A tak není radno takového mazlíčka domů pořizovat.

To ale neznamená, že váš malý alergik musí zůstat bez zvířecího miláčka. To by byla škoda. A jaké jsou nejlepší alternativy?

Rybičky

Je sice pravdou, že s rybičkami se děti úplně „nepomazlí“, ale to neznamená, že byste je měli zavrhnout. Akvárium s rybičkami není žádným nudným, statickým doplňkem do domácnosti, ale živoucím ekosystémem, mnohem zábavnějším než například televize. Navíc i o rybičky se bude muset váš potomek starat – nejen je krmit, ale i jim pravidelně měnit vodu a čistit akvárium.

Agama

Jestliže už je váš malý alergik trochu odrostlejší a touží po zvířátku, které se dá „trénovat“ a je o něco společenštější (ale také náročnější na péči), pořiďte mu třeba agamu. Jsou to velmi chytří tvorové, kteří se rádi nechávají drbat, poznají svého majitele a reagují na jeho hlas.

Andulka

Další z možných domácích mazlíčků pro alergiky jsou ptáci. Jedním z nejméně náročných na péči je andulka. Přitom je velmi společenská, dokonce je možné ji – při troše trpělivosti – naučit mluvit! Kromě toho jsou andulky opravdu chytré a snadno je vycvičíte (přiletí na zapískání apod.). Jen pozor na otevřená okna!

Křečci, myšky

Možná si říkáte, že jako osrstění savci nemají ve výčtu zvířátek pro alergiky co dělat. Ale mají! Jsou totiž tak malí, že množství alergenů, které „vypustí“ do okolí, je prakticky zanedbatelné. Navíc je děti budou milovat! Tahle zvířátka se nechají snadno ochočit, ráda se chovají, nechají se drbat… A nejsou nijak náročná na péči.

Trápí vás alergie? Tipy pro boj s nimi najdete v našem speciálu Alergie!




Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat