Co byste měli vědět, pokud spíte na zádech?

Pokud prospíte většinu noci v poloze na zádech, spíte podle řady odborníků v jedné z nejzdravějších pozic. Ovšem to neznamená, že byste svůj spánek nemohli dále vylepšit!

Pokud tedy spíte na zádech, je dobré…

…pořídit si správný polštář.

Investujte do polštáře, který je určený právě pro polohu na zádech! Zajistí nejen správnou oporu pro vaši krční páteř, ale navíc díky němu budete mít hlavu nad úrovní žaludku, čímž zabráníte nepohodlí a případné bolesti způsobené refluxem žaludečních šťáv (lidově pálení žáhy), který dokáže spánek významně narušit.

…nejíst dvě hodiny před spaním.

A ke vztahu zažívání a spaní na zádech ještě jednou. Pokud byste večeřeli příliš těžká a tučná jídla nebo se pořádně najedli bezprostředně před ulehnutím, hrozí již zmíněný reflux. Zkuste proto večeřet maximálně dvě hodiny před odchodem do postele. Bude se vám spát mnohem lépe!

…investovat do matrace.

Bolest zad patří k nejčastějším potížím, se kterými se většina z nás potýká. Tak proč si ji způsobovat i při spánku? Kvalitní matrace určená pro spaní na zádech výrazně uleví našim zádům. Pokud se vám nechce utrácet větší sumu peněz, porozhlédněte se alespoň po speciální krycí matraci (jakási tenčí matrace, která se umístí na klasickou).

…dát si polštář pod kolena.

A když už budete v nákupu „postelových doplňků“, porozhlédněte se po polštáři ve tvaru válce, který si budete moci umístit pod kolena. Také on vám uleví od bolesti zad a zlepší pozici páteře při spánku. Už žádné vstávání s pocitem, že jste celí rozlámaní!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36
281 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat