Čtení není jen pro děti, prospívá i dospělým

Ze všech stran slyšíme, jak je pro děti důležité, abychom jim odmalička četli a aby i ony samy později našly ke knížkám cestu a trávily v jejich společnosti co nejvíc času. Ovšem už se méně zdůrazňuje, že knihám bychom měli dát co nejvíc příležitostí také my dospělí. Proč?

Máme pro vás 3 pádné důvody, proč se hned zítra vydat do knihovny!

1. Budete chytřejší

Nejen dětský mozek je schopen „nasávat“ informace, to dokáže velmi dobře i ten dospělý. A z knih mu to jde přímo skvěle. Nejde jen o to, že se něco nového dozvíte, ale i publikace, které rozhodně nemají informační charakter (a nespadají do kolonky „naučné“), nám toho mohou hodně dát.

Především dokáží rozšířit slovní zásobu – pasivní i aktivní. Budeme nejen jazyku lépe rozumět, ale budeme ho umět i lépe používat. Zkrátka se z nás stanou mistři konverzace nad spoustou témat i díky spoustě slov.

2. Budete zdravější

Ačkoli tělo při tom sezení či ležení nad knihou bude přece jen zahálet, náš mozek rozhodně ne! Čtení je totiž takovým pěkným sportem přesně pro něj. Podle některých studií jsou lidé, kteří patří mezi vášnivé čtenáře, méně náchylní k onemocnění Alzheimerovou chorobou. Zkrátka čtení udržuje naše mozkové buňky v kondici.

3. Budete šťastnější

Knihy jsou dokonalý relax – odvedou nás od všech starostí a problémů do vlastního světa a nechají nás zapomenout na všechno, co nás trápí.

Malý tip: Zkuste čtení ve dvou – pěkně si s partnerem lehněte či sedněte k sobě a střídejte se v předčítání nějakého zajímavého příběhu. Podpoříte vzájemnou blízkost a intimitu. Je to rozhodně lepší než být každý na jedné straně gauče a koukat beze slova na televizi...







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat