Komentáře k článku

glady 07.05.2019

nebudu se odnaučovat ;-)

aster 07.05.2019

Hm, tak já nesnáším tofu a tempeh - jedla jsem obojí upravené tak, jak to asi má být a za mně fuj - hledala jsem tedy na netu, jak dlouho se vlastně obě tyto věci vyskytují a našla jsem informaci, že tofu bylo vyrobeno náhodou v Číně snad před 2000 lety a tempeh pochází z Indonézie asi z 12.století - takže? *8*

nea 07.05.2019

Proč tělu dávat to, co samo nechce a nutit se jíst něco, co nám nechutná. Strava je tak pestrá, že máme na výběr co budeme jíst a co ne. Jím živočišnou i rostlinnou stravu, ale celý život, od malinka nepiji mléko, kakao, bílou kávu, mléčné koktejly a podobně. A to už jsem na světe docela dlouho. Prostě toto tělo striktně odmítá.

aster nea 07.05.2019

Přesně tak. To jsou rady, že by jeden padl. Já jsem podle všeho byla asi v minulém životě tygr, protože preferuju maso ve všech podobách, sladké a pečivo moc nemusím - nadýmá mě stejně tak jako většina druhů syrové zeleniny...a celer a brokolici přímo nesnáším v jakékoli podobě *16*

Siraellen 08.05.2019

mám určité jídla které nesním

František Hladík 08.05.2019

Naučit se jíst určité potraviny není blbost. Například ryby kvůli kostem a vývoji mozku, pohanku kvůli cévám atd., atd. Informace o vhodnosti a potřebě určitých druhů potravin jsou běžně dostupné. Je ubohá blbost jíst vysloveně jen to, co chutná, to dělá kráva na pastvě. Myslící člověk jí nejen to, co mu chutná, ale i to, o čem se poučil, že je pro jeho život a zdraví potřebné. A jak se naučit jíst potravinu potřebnou avšak neoblínenou či dokonce nenáviděnou? Jednoduše (mám to vyzkoušené konkrétně na rybách): dva dny nejíst nic, jen pít vodu a pak si dát tu zdravotně žádoucí potravinu. Bude určitě chutnat a jak! Jde to a bez kouzel a nablblých výletů do minulosti či do jakéhosi psycho-bezvědomí a jiných psycho-úletů.

František Mlejnek František Hladík 09.05.2019

Ale člověk by se měl alespoň na něco těšit. A v téhle společnosti moc radostných věcí vskutku není, jen to jídlo. A mít stres z toho, co dostanu třeba v poledne ve společné stravovně k obědu, to přece taky ke zdraví nepřispívá. Nejím rajčata a výrobky, v nichž jsou cítit (kečup, omáčka), měkké a plesnivé sýry, žaludek se mi zvedá nad houbami, špenátem a brokolicí.

vera 09.05.2019

Nikdy jsem nespolkla a nespolknu králíka. Nemám důvod sama sebe přesvědčovat o tom, že je to vynikající jídlo a že se musím překonat. Násilí je fašismus. Tak nebudu násilí uplatňovat sama na sobě.

Evie 09.05.2019

Není nutné do toho tahat minulé životy. Stačí to prostě zkoušet stále znovu, s tím správným přístupem (ne tedy fůj, ryba, ale mám před sebou čerstvé a kvalitně připravené jídlo, zkusím, jak chutná). Začínat s chuťově méně výraznými variantami. Naučila jsem se takto sníst opravdu cokoliv, když je to nutné (třeba společensky) a nebo když není nic jiného (v případě války nebo zchudnutí to člověk ocení). Při jídle si představovat příjemné vjemy (když si budete při polykání smaženého mozečku barvitě malovat rozseknutou lebku, chutnat vám nemůže, když to berete prostě jako řízek, je to lepší).

Brrr 09.05.2019

Jak ja nesnasim vnitrnosti. Top hnus jsou jatra. Jen to pisu a uz se mi stahuje oblicej :/

Leňa 10.05.2019

jsou různé důvody odporu ke konkrétnímu jídlu. kvůli břečkám ze školní jídelny jsem dlouho nepozřela špenát nebo čočku, dnes si s chutí dám obojí. deset let jsem nedokázala sníst tavený sýr poté, co jsem měla úžeh, bylo mi zle, a chléb s taveňákem byl poslední, co jsem předtím jedla. v současné době nesnesu tofu, tempeh a pohanku, ale důvod neznám a ještě jsem kvůli tomu nezkoušela tři dny hladovět (o: tělo je od přírody na něco nastavené, ale je fakt, že negativní zážitek s určitým jídlem dokáže vytvořit blok

Marta 11.05.2019

Nevím, proč bych měla jíst jídlo, ze kterého se mi zvedá žaludek jen při pomyšlení na něj. A nejím toho moc, přestože jsem dřív byla přesvědčená, že vlastně sním skoro vše. Nejím rajčata, banány, luštěniny, cokoli ze sóje, vůně zázvorového čaje mi vyvolá reflex na zvracení... Jsem tady, žiju a ty potraviny mi vůbec nechybí (a to nepíšu o mořských plodech, lahůdkách ze zabijačky...).

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat