Komentáře k článku

Laco 02.12.2019

Jím bez omezení vše sladké. Za každou snězenou koblihu, palačinku či buchtu odjedu 10 km na kole. Stává se, že za den najedu i 120 km.

ščin 02.12.2019

Jsem diabetik, nesladím už 20 let. A žiju. Což je dokladem, že mám v potravě cukru i tak dost.

Sekyra 05.02.2018

Budete se soustředit na...je mi z té češtiny mizerně..i bez cukru

Inčepok Sekyra 09.02.2018

Asi už jsem degenerovaný, ale nerozumím v čem je chyba, Jak má podle vás vypadat budoucí čas k soustředit se?

Jaris 29.01.2018

Cukr je zdravy. Samozrejme v rozumnem mnozstvi. Je to zdroj instantni energie. Chudaci jsou ti, kteri podlehaji vrtochum radoby dietologum. Moudre ceske prislovi rika: "Jez do polosyta, pij do polopita, zdravi ti vyjde na dlouha leta."

Čech 28.01.2018

...vzdáte všech průmyslově zpracovaných produktů a*21* "budete se soustředit"*21* na čerstvé potraviny...Co takhle použít obyčejnou češtinu a místo toho opisného germanizmu napsat hezky česky "soustředíte se". Možná že to nebude tak kostrbaté. Každý se všude hlásí k tomu, že je Čech, ale ten hlavní atribut češství, totiž český jazyk, mrzačí jak jen to jde.

Honza z Moravy 28.01.2018

Tak omyl, jo? Jarmilka to ale vidí úplně jinak: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwave.rozhlas.cz%2Fnejdriv-je-treba-omezit-sul-rika-88leta-makrobioticka-jarmila-pruchova-v-5203812&h=ATM4r7absK9pPHt7cgCgopR63PtWAgXg8YrsI8X5AzlpBXlKicQODwbuxai-fy3-9vIQVQtJzKrL52dEcUCvFv9Hzzs1bJgXLK51AB9cwqRmRk6Dy70620HGJV6Z1V0nLm2nLE7L3rbHoEp2

Mili 27.01.2018

ale zelenina a ovoce obsahují především ENZYMY, to je ten největší jejich přínos!!! Prosím dostudovat.

Omasta 21.08.2017

Pisatel vůbec nechápe, proč je cukr škodlivý a proto píše nemyslné rady. ˇKodlivé jsou všechny sacharidy s vysokým glykemickým indexem. tedy mouka, rýže, kukuřice, knedle, nudle.

Zouk 20.08.2017

Sladím ale s rozumem a pouze při sportovní zátěži, můj oblíbený cukr je třtinový ale i kokosový cukr je moc dobrý sice je dost drahý ale má i minerály

Cumel 20.08.2017

Používám jen sladký řečičky a jsem štíhlý jak lusk!

Matka 18.08.2017

Naučte se především česky a potom pište ty "moudra." Něco jako dokonavé a nedokonavé sloveso vám asi nic neříká, proto se budeme soustředit, že?

Trpící Kůň Matka 28.01.2018

Oni je to ve škole neučili. :) Používají to 30 let novináři, takže to považují za správné a přitom netuší, že PRZNÍ ČEŠTINU. Tato hrůza přešla do angličtiny z němčiny od Sasů. S povinností cizích jazyků to mladé generaci ani nepřijde nepřirozené, ale já trpím jak kůň.

ČEN Trpící Kůň 05.02.2018

Bohužel, tento patvar už uznal za korektní Ústav pro jazyk český, taky jsem se divila, jak se tady przní čeština, ale mladí ten patvar už mají vžitý tak, že se na jedné diskuti pustila mladá dívčina do jednoho staršího pána, že neumí česky a zatím ti mladí, je to bída...Takže mladí hatmatilové, odstředit má stejný kořen jako soustředit, takže podle je vás správně budu odstředit mléko?

Rosta 17.08.2017

V bůčku cukr není...takže jsem v klidu

Hnidopich 15.08.2017

Tímto článkem jste rozšířila nebezpečné mýty o cukru o další metu. "Podle odborníků by z něho mělo pocházet maximálně 10 % denního příjmu kalorií" je blábol na Nobelovu cenu. Slovo cukr nabývá v češtině dvou významů... 1) cukr třtinový/řepný-rafinovaný - je Sacharóza a patří mezi disacharidy. 2) cukr obecný lidový název pro všechny druhy Sacharidů Zdravé lidské tělo potřebuje pro správné a vyvážené fungování 40-50% denního příjmu ze sacharidů (všech dohromady), osoby ve vysoké fyzické zátěži potřebují i víc. Spoustu sacharidů přijímáte v potravě zcela nevědomky ze škrobů (rýže, brambory, obilniny, luštěniny, zelenina), laktózy - mléčné výrobky, ovoce... takže bude trochu složitější se dopočítat, pokud si musíte počítat příjem sacharidů... ale tvrdit někomu, že mu stačí 10% je prostě na facku. Pokud čtete takové bludy, řídíte se jimi a pak kolabujete z nedostatku cukru - jak tady čtu v diskuzi, tak poděkujte podobným gumám jako je tady paní spisovatelka.

Sue Thomas Hnidopich 16.08.2017

Naprostý souhlas ! Každý tak zvaný výživový odborník se může prosadit jen tím, že vybere pár vědecky ověřených poznatků a do toho rozmixuje pár vlastních blábolů - ejhle, už je nový článek.

Eliška 21.05.2017

U nás se sladí různě bílý cukr, třtinový cukr, med, stevie. Já sladím různě podle nápoje a pokrmu. Manžel bílý cukr nepoužívá. Já občas ano, ale selský jogurt s pokrájeným banánem, slunečnicovými a chio semínky polévám medem a chutná mi to. Ráda peču a třtinový cukr se na to moc pokaždé nehodí, je tmavý tak ho třetinově míchám s bílým a třetinově dám stevii. Musím ochutnávat a trochu mi to otravuje, ale hustota a barva těsta či krému se dá těžko ošidit. Některé dia výrobky co jsem nabízela manželovi to s chutí mají všelijaké. Tak peču i trochu méně. Vnuk, ale pořád loudí babi upeč. a zdravé slazení pro 4 členy domácnosti je také finančně náročnější.

kamila76 17.05.2017

mamka nesladila kávu, čaj a cukrovku 2. typu stejně dostala - máme to v genech

Jaromír kamila76 13.08.2017

Na geny se lidé rádi vymlouvají aby si zdůvodnili svoje prohřešky. Není to jenom o slazení čaje nebo kávy ale hlavně o rohlících, chlebu, buchtách, knedlících apod.

snegurka 14.05.2017

Sladím si kávu, čaj ne.

Hanyna 10.05.2017

Nápoje nesladím, ale sladkosti jím denně*1*

verrca 10.05.2017

sladím málo

konatovka 07.05.2017

Cukr vůbec už spoustu let nekupuji, používám kvalitní stévii.;-)

vivi11 07.05.2017

sladím přiměřeně

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat