Komentáře k článku

Tomíno 06.05.2017

Prosím o odkaz na ty odborníky co doporučují těch 10 procent.

Al. 06.05.2017

pokud se konzumují s snídaní např. ovesné kaše, celozrnné pečivo, obiloviny, luštěniny a k tomu normální pitný režim, tak na sladké není chuť

Tereza 06.05.2017

Výborně, jak napsat článek k ničemu. Doufám, že zdarma.

ellen 06.05.2017

Řekla bych, že všechny rady, jak zdravě jíst, se dají shrnout do jediné věty: jezte všechno, ale v menším množství, nepřejídejte se a pohybujte se. Žádná potravina není vysloveně škodlivá a žádná jen prospěšná. Vždy záleží na množství a vzájemné kombinaci potravin a výdeji energie. Nic víc, nic míň. Stačí se řídit zdravým rozumem a potřebami svého těla (které někdy potřebuje doplnit určité látky a "řekne si" o ně).

petr 06.05.2017

třtinový cukr je také bílý jako řepný, oba jsou buď, přírodní nebo rafinované (bělěné).

petr 06.05.2017

ovesné vločky, obiloviny, celozrnné pečivo jsou plné cukru tzv glycidy (škrob)

pan chytrý 06.05.2017

Ellene, z toho co jsi napsal platí jen: "nepřejídejte se a pohybujte se". Se zbytkem jsi mimo. a Petře: škroby nesou cukry!(ne ty, o kterých je tento článek) ...Sacharidy se zhruba dají rozdělit do tří skupin. Polysacharidy(složené cukry neboli škroby), disacharidy a monosacharidy(jednoduché cukry nebo jen, cukry). Liší se v tom jak rychle z nich tělo dostane energii v nich obsaženou. A tento článek neřeší ani tak docela obecně monosacharidy a disacharidy, tedy cukry, protože ty nejsou v přírodní formě škodlivé, když se jich nejí mnoho nejednou, ale řeší spíše rafinovaný (bílý-průmyslově zpracovaný)) cukr!

Petr Chejn 06.05.2017

Ano,zase blbost na entou ,babička mi říkávala ,dej si na co máš chuť !Tělo si samo řekne ,co potřebuje !A měla pravdu!

Rádo by zdravá čtenářka 06.05.2017

Myslím, že se stravuji dost zdravě. Nápoje nesladím, piju jen kohoutkovou vodu, občas červené víno. Stravu připravuji doma, téměř cukr nepřidávám /ale ani sůl/ ale peču domácí koláče a jiné dobrůtky. Bez těch si neděli neumíme představit!! Měla bych být velmi zdravá, ale nejsem. Tak si těch hloupých doporučení nechte pro sebe. Každý člověk má jiné genetické vybavení, každé tělo jinak využívá stejnou potravinu atd. Tak neblbněte lidem hlavu.;-)

Pepa 06.05.2017

Koza měla taky pravdu a chcíla taky

Pepa Pepa 06.05.2017

Pardon tedy chcípla.

Denis 06.05.2017

S cukrem by se nemělo šetřit! Od doby kdy kdejaký kretén je odborník na vše ,vše se zakazuje omezuje je nemocných čím dál víc,před rokem 89 se nad tím nikdo ani nepozastavil a cukrovky bylo stokrát méně,obezita téměř žádná! Dnešní rádoby vědci se vymlouvají na vše možné na rozkaz politických psu,ale důvody jsou naprosto jíné! Denní stres!! Život ve shonu strachu a podobně to je důsledek všech nemocí což jasně dokazuje i to,kolik lidí v ČR bere sedativa a jiné jedy aby tento život který nám naplánovali mocní zvládly!

Míša Denis 06.05.2017

Svatá pravda.

Krpec Ladislav 06.05.2017

Mimo jiné,cukr obsahuje i vápník

mamaha j, 06.05.2017

lepší med než chemické jedy,,

Soňa 06.05.2017

Sladký mám po celý život ráda, a taky sladké jím. Po "zdravém jídle" je mi kolikrát blbě. Po sladkým mi je dobře.

honza 06.05.2017

jděte s těma blábolama do prdele, celá léta se jedl cukr normálně, děti ho mívávaly místo bombonů aj. a tito se dožívají vysokého věku a celkem bez obtíží....

tt 06.05.2017

achjo, proč se nezakáže psát takový bludy :( dyť tim můžete i někoho kdo Vás poslechne ublížit

Hela 06.05.2017

V zimě a než se oteplí, moje tělo potřebuje cukr. Někdy to omezím´, ale moje tělo se samo přihlásí že cukr potřebuje. Je mi špatně, mám celkovou slabost a to už mám vypozorované, že mi poklesla hladina cukru v těle. Takže jím sladké, sice se to ukládá tam kde nechci. Ale při mé výšce 175cm, mám váhu 74kg. Pro mě je priorita normální cukr, než umělá sladidla....

Slávka 06.05.2017

Nevím proč se v poslední době tak brojí proti cukru. Moje babička jedla celý život sladké a to fakt hodně moc a každý den samý dorty, čokolády sladký knedlíky a dožila se ve zdraví 87 let, žádná cukrovka nic. A naopak znám lidi co žili zdravě samé ovoce zelenina a už tu nejsou. Mě je 51 taky miluju sladké, každý den si dám něco ke kafíčku. Před lety jsem týden nejedla sladké a zkolabovala jsem. Můj doktor mi vynadal a řekl mi že mozek sladké potřebuje ať si dám hned tatranku a fakt mi hned bylo líp a taky říkal že největší svinstvo jsou umělá sladidla. A když se ptaj stoletých lidí jak na dlouhověkost tak většina odpoví že má ráda sladké a maso. Takže tělo si samo řekne na co má chuť, má se jíst všechno s mírou, kromě smaženého, to je to nejhorší co škodí. Ale nejdůležitější ze všeho je psychika ta může za všechno, vím o čem mluvím. Tak buďte v pohodě a bude Vám fajn i s cukrem!

Peony 06.05.2017

Spíš by mne zajímalo, čím to je, že někdo cukr nemusí, prostě mu to kafe chutná i bez cukru. Nebo proč je pro někoho cukroví droga, po které se uklidní... A jestli si může člověk nadměrným sladěním zavinit diabetes? Jsou i nemoci, které přímo se závislostí na cukru souvisí, například kandidóza! Články na téma obezita už jsou docela o ničem.

Alena Peony 07.05.2017

Řekla bych, že je to hodně o zvyku. Nikdy jsem si sladit nezvykla, a sladké kafe nebo čaj bych prostě nevypila.

ovace 07.05.2017

sladím medem

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat