Komentáře k článku

Siraellen 07.05.2017

nesladím

Lada 07.05.2017

Není až takový problém,vyhnout se cukru,jak nám tvrdí tento rádoby článek.Pokud někdo věnuje pozornost svému jídelníčku,je velmi snadné se jednoduchým cukrům vyhnot a ani nemusíme moc přemýšlet.

Dorka 07.05.2017

Tak já vůbec sladké nemusím, jedině na co mám chuť, tak domácí zákusky, koláče, ale ty samozřejmě nejsou každý den. Jednou jsem omezila i tu neřest a moje tělo kolabovala, nevěděla jsem co se semnou děje a pak mi došlo, že asi mám málo cukru. Rychle jsem si vzala bonbon na cucani proti bolestí v krku a život se začal vracet do těla. Cukr potřebujeme k životu, hlavně srdíčko, které musí pracovat 24 hodin denně a kolik za minutu musí udělát práce.

Dana 07.05.2017

Sladím ale málo.Mozek cukr potřebuje a je to vědecky prokázáno.;-)

Petr 07.05.2017

Já bych cukr zakázal a lidem s cukrovkou bych znemožníl přístup do cukrárny.

Ivan Petr 07.05.2017

A co je vám po tom, kdo má cukrovku a kam chodí? je to jeho věc, jen jeho věc. Každý jsme zodpovědný za svuj život sám, inteligente.

jc Ivan 21.08.2017

ten inteligent co odpověděl-jakpak jeho věc,všichni platíme léčení tlusťochů a podobných churavých

čen jc 05.02.2018

Řekla bych, že v průmyslově zpracovaných potravinách je horší, než cukr, glukozový a fruktózový sirup, vyráběný z obilí a kukuřice, levnější, než cukr a způsobující tu nejhorší tloušťku, nebezpečnější, než obyčejný cukr. Tady se pořád straší cukrem, ale o tom nebezpečném svistvu, čímž tyto sirupy, přidávané do všeho, od chleba, uzeniny, pečiva a cukrářských výrobků, limonád a ovocných sirupů i čokolád, jsou a najdete je všude, ale nějak není nikde vidět žádné výstrahy o tom, jak hodně jsou pro naše zdraví nebezpečné.

vivianr 07.05.2017

Já se naučila nesladit kávu ani čaj. Překvapila jsem sama sebe a velmi brzo jsem křivila koutky, když jsem se zapomněla a kávu si osladila. Ještě bych potřebovala odbourat chutě na medvídky atd. Nic se ale nemá přehánět. Známá díky dietě a nedostatku cukru zkolabovala a doktorka jí poslala do cukrárny.

Bohdan 07.05.2017

Muj kamarád mně naučil používat Diachrom (červený) a cukr mně vubec nezchází :-) doporučuji

irena 07.05.2017

nesladím už 30let

nea 07.05.2017

Sladím velice, velice málo. Nejčastěji medem. Kávu piji zásadně bez cukru. Čaj, podle chuti. Umělá sladidla nepreferuji. Zdravý člověk, který netrpí cukrovkou by neměl vůbec umělá sladidla používat. Zdravému tělu je těžké je zpracovat.

Miloslava 56let 07.05.2017

Cukrovka přece není z cukru,ale ze stresu a nezřízeného života.Tohle je dávno prokázáno a tak nevím proč blbnete lidem hlavy a nenecháte je žít jak chtějí.

Tomáš Miloslava 56let 07.05.2017

Cukrovka je z cukru, nevím, kde jste přišla na to, že cukr na to nemá vliv. Zjistěte si něco o tom co je hladina inzulínu a jak ji cukr ovlivňuje a co to dělá se slinivkou. Když sníte hodně sladkého naráz, vyletí vám hodnoty inzulínu nahoru a poznáte to tak, že zíváte a chce se Vám spát, rozhodí se hladina cukru a slinivka má za úkol ji zase srovnat. Nevydrží ale věčně, jednou slinivka přestane tvořit inzulín pro vyrovnání hladiny cukru a je to tady. Když se zamyslíte nad tím, že naši předkové jako lovci a sběrači získávali v přírodě cukr pouze z bobulí a kořínků, což odpovídá na den množství cukru, který je obsažen max v 1 rohlíku a přitom měli neustálý pohyb, dojde Vám, že cukr do stravy nepatří nebo jen ve velmi omezeném množství.

Nakobyl Tomáš 07.05.2017

správně má být " Cukrovka není jen z cukru", protože jen cukr hladinu krevního cukru neovlivňuje, ale podílí se na to všechny druhy sacharidů

Inčepok Nakobyl 09.02.2018

Rozumím tomu co říkáte a souhlasím. Až po argument s předky - ano měli mnohem více pohybu a menší příjem cukru. Jaké bylo jejich zdraví ale nevíme, ale zcela jistě se dožívali nižšího věku. ;-)

Vlastík 07.05.2017

Jím pestře, jím vše, sladké ale nemusím. O množství zkonzumovaného cukru se nestarám. 186/85

pavel 07.05.2017

používám xilitol - březový cukr

Jago pavel 07.05.2017

Proč ne, když na něj máte.

snažím se sladit málo

Martina 07.05.2017

Nevím jak se k tomu postavit, co je zdravé a co nezdravé, když jeden článek vyvrací druhý. Jsou to všechno jen rozmary rozmazlovaných lidí, kteří mají v jídle všeho nadbytek. Kdyby tu byla bída jako bývala nebo jako je dnes stále ještě v Africe, kde děti umírají hladem, nikdo by se takovými zbytečnostmi nezabýval. Byl by rád, že se nají vůbec něčeho.

helus 07.05.2017

Cukr doma používáme hlavně do pečení.Kávu ani čaj nesladíme.

vivi11 07.05.2017

sladím přiměřeně

konatovka 07.05.2017

Cukr vůbec už spoustu let nekupuji, používám kvalitní stévii.;-)

verrca 10.05.2017

sladím málo

Hanyna 10.05.2017

Nápoje nesladím, ale sladkosti jím denně*1*

snegurka 14.05.2017

Sladím si kávu, čaj ne.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat