Alergická rýma. Jak ulevit těžce zkoušenému nosu

Už vás kýchání, smrkání a popotahování přestává bavit? Stejně jako nákup léků na alergii, po kterých jste jen unavení? Jděte na to jinak. Zbavte se rýmy pomocí kurkumy, jablečného octa a parní lázně!

Alergickou rýmou trpí v České republice přibližně každý čtvrtý našinec. Zatímco někteří mají „kliku“ a smrkají jen sezonně, jiní si na ucpaný nos a uslzené oči stěžují celoročně. Víte moc dobře, o čem je tady řeč? Pak by vás mohlo zajímat, že kromě léků existují i další prostředky, které se s obtěžující rýmou dokážou vypořádat. Navíc je hodně pravděpodobné, že je máte po ruce! Zkusíte tyhle zbraně?

Napařování. Snadná cesta, jak zprůchodnit nosní cesty

Pára je jedním z osvědčených způsobů, jak pohodlně zmírnit příznaky alergické rýmy. Nutno dodat, že tohle řešení je opravdu za hubičku, což staví drahé kapky do nosu na vedlejší kolej. Postup je následující. Nejprve uvařte vodu, přelijte ji do mísy a pro maximální efekt přidejte pár kapek esenciálního oleje. Nejideálnější je máta, tea tree, eukalyptus nebo rozmarýn. Poté se nahněte nad nádobu, přikryjte hlavu ručníkem a vdechujte léčivé výpary po dobu pěti až deseti minut. Proces můžete opakovat i několikrát, dokud se nebudete cítit lépe.

Jablečný ocet. Medikament bez vedlejších účinků

Ukázalo se, že jablečný zázrak je skvělým prostředkem proti alergii díky jeho protizánětlivým a antibiotickým schopnostem. Kromě rýmy dokáže tento ocet eliminovat i kýchání a bolesti hlavy – a to je jen k dobru! Jak ho použít? Smíchejte dvě čajové lžičky organického jablečného octa s teplou vodou, zakápněte drink citronovou šťávou a dochuťte medem. Nápoj pijte třikrát denně a směle můžete odhodit kapesníky!

Kurkuma, poznejte sílu indického šafránu

Další neméně účinnou zbraní v boji proti alergické rýmě je kurkuma, známá pro své antioxidační vlastnosti. Nemluvě o tom, že prokazatelně posiluje imunitní systém, protože podporuje protizánětlivé procesy v těle. Pro tuto léčbu je třeba zkombinovat šest čajových lžiček kurkumy se stejným množstvím medu, a obsah uskladnit v dobře uzavíratelné nádobě, ať ho máte po ruce. Vřele se doporučuje užívat dvě lžičky směsi vždy při „nájezdu“ alergie. Jestli to funguje? O tom vůbec nemusíte pochybovat!

Trápí vás alergie? Tipy pro boj s nimi najdete v našem speciálu Alergie!





Sledujte nás na sociálních sítích:

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

397 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat