Komentáře k článku

nea 04.04.2019

Tak tyhle kombinace asi nikdy jíst nebudu.

Klára Dvořáková 04.04.2019

Neustále se zabývám tím, jak hubnout. Jsem patologicky obézní. Nemám na keto diety, ani zdravé jídla! Musím vystačit s třemi tisíci za měsíc. V 2014 jsem ležela na onko s rakovinou čípku. Místo abych zhubla, přibrala jsem přes 20kg. Stále docházím na onko, stále mám invalidní a velikost 54. Stále slyším - musíte zhubnout. Nechci do poradny.

steve Klára Dvořáková 04.04.2019

Jediná rada je kalorický deficit...a trošku pohybu...není to o penězích....

Orinka steve 04.04.2019

Jíst od všeho jenom polovinu. Na malých talířích. Z příloh místo knedlíků, těstovin radši 1 brambor + zeleninu

Anna Klára Dvořáková 04.04.2019

Souhlasím se Stevem, že o penězích to není. Já jsem naopak se změnou jídelníčku zjistila, že dost výrazně ušetřím. Hodně člověk ušetří už tím, že začne řešit poměr příjem/výdej energie. Zjistíte, že pohybu nemáte zas až tolikna to, kolik toho sníte, a tedy Vám stačí menší porce. Pár dní se tělo tváří, že má hlad, protože je zvyklé na velké přísuny potravin, ale za pár dní si na menší porce zvyknete. A většina zdravých věcí je levnější než nezdravých - kořenová zelenina je výrazně levnější než maso, voda z kohoutku je mnohem levnější než jakékoliv jiné nápoje, vločky a luštěniny jsou velmi levné apod. Některých zdravých jídel se dá uvařit kotel na více dní - zrovna dneska baštím zelňačku (bez uzeného), budu ji mít i na zítra a ještě mi zbyde do mrazáku na jindy. Velký hrnec odhadem tak za 20-30 kč. Do tří tisíc měsíčně se musíte vejít. Držím palce a přeji hlavně zdraví!

Lucka 04.04.2019

Tady miluju všechno z uvedeného*5*

aster 04.04.2019

Tak tyto kombinace jsou pro mně naprosto nepřijatelné - z toho bych zhubla už jen proto, že by se mi udělalo špatně...;*( Nechápu, proč nedoporučíte vajíčka, přírodní sýry, maso - proč musí všude figurovat ovesné vločky a jogurt - já z ovesných vloček dělám občas polévku, ale jíst je syrové, jen namočené - brrrr :-P

Anna aster 04.04.2019

No proč je nedoporučí: protože vejce jsou plné cholesterolu (zrovna dnes jsem četla článek o nejnovějších studiích, které opět odporučují konzumaci vajec výrazně omezit), přírodní sýry jsou tučné jako prasátko, takže po nich jen ztloustnete, a maso je vhodné jíst jen 1-2 x týdně (drůbež je nacpaná antibiotiky a červené není dobré na kardiovaskulární systém). Jinak nechápu ten odpor k vločkám - já je jím namočené téměř denně (s ořechy a semínky), jí je i můj partner, ačkoli ten si je máčí v mléce, zatímco já ve vodě. Nic hnusného na tom není. Chápu, že pokud jste odněkud z vesnice, kde se denně jedlo maso, vejce a sýry (prostě zvířecí produkty), tak Vám vločky asi moc nejedou, ale to je jaksi Váš problém a měla byste se smířit s tím, že budete tlustá, pokud u takové stravy chcete zůstat. A naopak - pokud chcete zhubnout, tak svoje návyky prostě musíte radikálně změnit. A pobavil mě název článku "potravinové dvojice", když hned v úvodu je trojkombinace a o kus dál další. Autoři článků na tomto serveru ale mají s logikou problémy dost často ;-)

Trémon aster 04.04.2019

Ovesné vločky si můžete orestovat nasucho na pánvi, budou chuťově lepší. Zrovna vajíčka, tedy žloutek je tučný, na zhubnutí se doporučuje bílek ( kdo sní žloutky nevím, asi nehubnoucí zbytek rodiny ). Sýr cottage se při hubnutí taky může a omezené množství libového masa taky, se zeleným lupením dobrá večeře. Nechápu, proč hubnoucí lidé pořád brečí, dá to trochu víc práce, trochu odříkání a trochu víc peněz, ale jde to.

Tom Anna 05.04.2019

O tom, že vajíčka obsahují cholesterol, se ví už 20 let. Ale nikdy nikdo a nikde nebyl schopný dokázat, že jejich konzumace zvyšuje obsah cholesterolu v lidském těle...A že sýry obsahují tuk? Vážně si ještě dneska někdo myslí, že se přibírá z tuků? To už se snad učí i na základní škole, že do zásob, tedy podkožního tuku, tělo ukládá sacharidy

aster Anna 05.04.2019

Víte, já jím maso, mléko a vejce ve velkém množství celý život a kupodivu nejsem tlustá ani nemocná - tlak mám spíš nízký a cholesterol nemám ani zvýšený - na preventivní lékařské prohlídky chodím poctivě :-) Nemůžete věřit všemu, co někdo někam napíše - dneska si totiž hraje na vědce každý druhý. Opravdu jsem z vesnice, ale pro maso jezdím už léta na farmu, kde mám jistotu, jak jsou zvířata chována a krmena - totéž mléko a výrobky z něj. Vajíčka mám od svých slepic a zeleninu a ovoce jím sezónní - obvykle vlastní. Sacharidy jím minimálně, protože mi nijak nechybí.

aster Tom 05.04.2019

Ta paní má totiž hlavu plnou předsudků a vsadím se, že ji nedochází, jak si ta slavná doporučení kolikrát pěkně odporují. Jím běžně 2 vejce k snídani - víceméně denně, tvaroh, mléko a sýry jedině tučné a tuk v mase je nositelem chuti - tak proč se ho zbavovat :-) ale je fakt, že si dost hlídám, kde a na čem to maso vyrostlo. Cholesterol jsem nikdy neměla ani zvýšený, TK mám nízký (někdy až moc) a tlustá nejsem ani náhodou *4*

aster Trémon 05.04.2019

Ježíši, kolikrát tady mám napsat, že já žádnou dietu nedržím - to bych už byla jen kost a kůže *4* mě jenom fascinuje, kolik předsudků je mezi lidmi - já se prostě stravuju takto už přes třicet let, protože mi to tak vyhovuje - sacharidy jím hlavně v ovoci a nijak mi nechybí - mám ráda chléb i brambory, ale nemusím je mít denně - jen když mám na to chuť. Každý člověk je jiný => každému vyhovuje něco jiného. Já chápu, že můj styl stravování není pro každého, ale kdyby byl nezdravý, nebyla bych zdravá ani já - a já jsem zdravá. Předsudky stran vajec a tuku jsou směšné.

D.Č. 04.04.2019

Mňam ,to vypadá dobře. Jen jestli to funguje.

Trémon 04.04.2019

Kromě batátů a burákového másla mi všechno chutná, ale jsou lepší dvojice.

helus 05.04.2019

Tak to bych raději byla hladem.

Bibina 07.04.2019

Na tento jídelníček bych potřebovala sponzora !!!

ovace 07.04.2019

potřebuji více jak pět

Siraellen 07.04.2019

zajímavé kombinace

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat