Jste opravdu citliví na mléko? Takhle to poznáte

Mléko je fenomenálním zdrojem bílkovin a vápníku, což znamená, že je pravidelně začleňováno do běžné stravy. Pro mnoho lidí však znamená problém. Komu se po jeho konzumaci objevují vyrážky nebo pupínky? I vy si ověřte, zda vám mléčné výrobky nesedí!

Mléčné výrobky budují a udržují svaly, působí na zdraví a sílu kostí a zubů. Pro některé lidi je však jejich konzumace velkým utrpením! Jsou na ně totiž citliví. To je podle lékařů způsobeno tím, že kasein a laktóza nejsou správně tráveny. Také patříte k těm, komu jogurty, sýry a mléko nedělají dobře? Níže naleznete seznam věcí, které odhalují, že jste pravděpodobně citliví na mléčné výrobky.

Bolesti hlavy

Postranní bolesti hlavy po konzumaci mléka a mléčných výrobků mohou poukazovat na skutečnost, že vykazujete intoleranci vůči všemu „bílému“. Leckdo, kdo si dopřeje třeba kávu se šlehačkou, dokonce trpí i na migrény…

Bolesti těla

Není to jen vaše hlava, která se „staví na zadní“, pokud si dáte něco s laktózou a kaseinem. I klouby se mohou ozvat! Což je docela paradox, protože mléčné výrobky jsou skvělým zdrojem vápníku, který pomáhá při posilování kostí. No, řekněte to někomu, kdo trpí citlivostí na laktózu!

Problémy s trávením

Vzhledem k tomu, že někdo, kdo přehnaně reaguje na mléčné výrobky a má problém s trávením kaseinu nebo laktózy, může očekávat bolesti břicha. Nebo průjem či naopak zácpu. Rovněž se mezi běžné znaky intolerance řadí plynatost a nadýmání.

Změny nálady

Někteří jedinci po konzumaci mléčných výrobků hlásí změny nálad. Objevuje se u nich podrážděnost, úzkost i deprese. Podle lékařských odborníků je vliv mléčných výrobků na náladu mnohem výraznější u dětí, které jsou citlivé na mléko. Ale právě ani dospělí nejsou z obliga.

Akné

Akné je někdy způsobeno citlivostí na mléko, je to tak. Zatímco bílkoviny v mléčných výrobcích jsou skutečně dobré pro vaši pokožku, vyhýbání se mléčným výrobkům je chytrý tah, pokud máte podezření na již zmíněnou citlivost. To platí i v případě vyrážek, kopřivky a svědění. Ani tady nebude všechno v pořádku…

Tělesný zápach

Pravidelně se sprchujete, používáte parfémy, dodržujete hygienické postupy, a přesto si sami sobě nevoníte? Možná je to kvůli citlivosti na mléčné výrobky. Aspoň tak to tvrdí lékaři, podle kterých tělo nemůže správně metabolizovat mléčné výrobky. (Znečištěné sloučeniny mohou mít vliv na způsob, jakým tělo voní.) Zkuste na pár týdnů mléčné výrobky vysadit. Vidíte zlepšení?

Trápí vás alergie? Tipy pro boj s nimi najdete v našem speciálu Alergie!





Sledujte nás na sociálních sítích:

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat