Jak udržet svůj jazyk hezky růžový a zdravý

Špatná ústní hygiena je jedním z hlavních důvodů, proč je váš jazyk bělavý, nebo dokonce nažloutlý. Toužíte po tom, aby byl opět skvostně růžový? Tak to bude chtít pořádnou dezinfekci!

Podle zubních odborníků je zdravě působící jazyk růžový. Pakliže tomu tak není, na vině může být dehydratace, kvasinková infekce (kandidóza) či periodontální onemocnění. Věděli jste, že konzumace kořeněných potravin také může váš jazyk zanechat v hrozném stavu? A je toho víc… Jak mu vrátit původní barvu?

Používejte škrabku na jazyk

Ve srovnání s kartáčkem na zuby je škrabka na jazyk při čištění úst účinnější. Právě kvůli tomuto důvodu je vhodné investovat do škrabátka, které by se mělo používat při každém vyčištění úst.

Spolehněte se na jedlou sodu

Jedlá soda je doopravdy zázrak. Udržuje totiž jazyk čistý! Vše, co musíte udělat, je namočit mokrý kartáček na zuby do krabičky se sodou a začít ji nanášet na svůj bělavý či nažloutlý jazyk. Tenhle tip likviduje bakterie způsobující zápach, takže i váš dech dostane novou „tvář“.

Dezinfikujte solí

Co je tak dobrého na obyčejné soli? Dezinfikuje váš jazyk, čímž předchází zápachům. Vzhledem k tomu, že sůl je mnohem hrubší než soda, ujistěte se, že si při nanášení na svůj jazyk počínáte obezřetně. Nikdo přece nechce, aby došlo k poškrábání nebo podráždění jeho povrchu.

Vyplachujte čistou šťávou z aloe vera

Po vyčištění úst stále nejste spokojeni s tím, jak váš jazyk vypadá? To spraví půl šálku čisté šťávy z aloe vera. Chvíli ji převalujte v ústech a následně vyplivněte. Její antimikrobiální vlastnosti jsou legendární!

Zkuste kokosový olej

Není to jen šťáva z aloe vera, která je vynikající pro eliminaci infekce, která může zanechat váš jazyk v bídném stavu. Přírodní léčitelé nedají dopustit i na kokosový olej. Několik minut mějte oříšek tohoto zázraku v ústech, poté vyplivněte.

Konzumujte čistý jogurt

Pokud váš jazyk připomíná sněhovou peřinu, potýkáte se s dlouhotrvající infekcí v ústech. Zvyšte příjem čistého jogurtu! Je nabitý prospěšnými bakteriemi, které jsou vysoce schopné zabíjet problémové mikroby v ústní dutině. Dejte si však pozor na to, zda kupujete jogurt bez cukru. Cukr totiž problém může ještě zhoršit. Stejně jako konzumace ostrých, kořeněných potravin.

Hlídejte pitný režim

Každý den byste měli vypít asi 2 litry vody. Hydratace pomáhá udržet váš jazyk růžově zbarvený a zdravý, protože voda vyplavuje bakterie na jazyku. Dostatek vody se také podílí na prevenci suchých úst, což je něco, co podporuje růst mikrobů na povrchu jazyka. Ten pak nemá jinou možnost, než se zbarvit do nehezkých odstínů. Jo, a taky přestaňte kouřit…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat