Použití zázvoru v kosmetice. Pomůže i s vlasy

Zázvor je velmi známá kulinářská a léčivá bylina. Ne příliš mnoho lidí si však uvědomuje, že je to také něco, co může být zaměstnáno jako kosmetický agent, který se dokáže vypořádat s mnoha kožními problémy – od jizev až lupy. A co teprve vlasy! Chcete je mít husté a zdravé? Pořiďte si kousek zázvoru!

Zázvor je k mání v každém supermarketu. A to je skvělé, protože nesmírně napomáhá kráse jako takové. Jak ho použít? Tyhle tipy si zamilujete!

Prevence proti vráskám

Krémy a séra vypínající pokožku obličeje nejsou zrovna nic levného. Stejně jako přípravky proti vráskám. Chcete slyšet dobrou zprávu? Zázvor funguje jako dva v jednom. Jediné, co musíte udělat, je oloupat malý kus zázvoru (čím jemněji, tím lépe). Poté smíchejte 1/4 čajové lžičky zázvoru se 2 lžičkami surového a nefiltrovaného medu. Dobře promíchejte a směs rovnoměrně naneste po celé tváři. Nechte 5 až 10 minut působit a důkladně smyjte studenou vodou.

Zkrocení pupínků a akné

Zázvor má antibakteriální i protizánětlivé vlastnosti – a to je důvod, proč můžete jeho sílu využít pro odstranění pupínků i akné. Opět oloupejte malý kus zázvoru a nastrouhejte ho. Zázrak naneste na postižené oblasti a nechte 20 minut pracovat. Dostatek času je přitom důležitý pro zabití bakterií a kontrolu zánětu. Potom obličej velmi důkladně opláchněte vodou.

Zneviditelnění jizev

Čerstvý zázvor je také skvělý v případě, kdy jste otrávení světlými jizvami. Začněte odlupováním malého kousku čerstvého zázvorového kořene. Poté jej jemně nastrouhejte a naneste na problémová místa, popřípadě převažte obvazem, aby zázvor držel tam, kde má. Nechte 20 až 30 minut působit. Tuto kúru proveďte dvakrát denně po dobu jednoho týdne, nebo do té doby, než se jizvy stanou méně viditelné.

Pomoc s lupy

Kořen zázvoru může být také použit na lupy, které jsou způsobeny ekzémem nebo psoriázou ovlivňující pokožku hlavy. Jak v takovém případě postupovat? Vmasírujte do pokožky hlavy dvě polévkové lžíce strouhaného zázvoru (ještě před mytím vlasů). Nechte 15 až 20 minut působit a použijte šampon.

Tento postup se doporučuje i v případě, že na lupy netrpíte, ale pro změnu toužíte po husté a zdravé kštici. Zázvor totiž pomáhá zlepšit cirkulaci pokožky hlavy. Jediné, co musíte udělat, je vmasírovat strouhaný kořen zázvoru ke kořínkům vlasů, jak je popsáno výše. Přispějete tím ke zvýšení dodávek kyslíku a živin do vlasových folikulů. To vaše vlasy dokonale povzbudí k tomu, aby rostly mnohem rychleji a staly se zdravějšími.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat