Bylinkové čaje na překyselený žaludek. Po těchto se vám uleví

Zase je vám nevolno? Spásu nemusíte hledat jenom v lékárně, i matka příroda má své léčivé triumfy. Zkuste si naordinovat zázvorový, kurkumový nebo fenyklový čaj. Rázem budete jako rybičky!

Antacida jsou léky, které jsou užívány za účelem neutralizace nadměrné kyseliny v žaludku. V podstatě fungují tak, že tlumí aktivitu trávicího enzymu pepsinu. Zároveň zvyšují pH na zásaditou stranu, takže mohou přinést úlevu při zažívacích potížích spojených s překyselením (hyperaciditou), žaludečními vředy, pálením žáhy nebo refluxní chorobou jícnu. Nic proti těmto farmaceutickým medikamentům, ale některá antacida podle odborníků způsobují nežádoucí vedlejší účinky. Co si tedy počít, když je vám ouvej, ale nechcete nic riskovat? Svěřte se „do rukou“ přírody! Vždyť tyto prostředky se přímo nabízejí…

Zázvorový čaj, zachránce v nouzi

Jedním z nejpopulárnějších domácích léčiv na problémy týkajících se žaludku, je starý dobrý zázvor. Toto koření získávané z oddenků stejnojmenné rostliny má schopnost absorbovat přebytečnou žaludeční kyselinu a navíc pomáhá uklidnit hladké svaly vašeho zažívacího traktu. Nutno podotknout, že skvěle zabírá i na nadýmání a plynatost. Stačí nastrouhat trochu čerstvého zázvorového kořene, zalít ho vroucí vodou a v případě potřeby dochutit medem.

Kurkumový čaj, zaručená první pomoc

V kurkumě je ukryto mnoho prospěšných látek, přičemž největší pozornosti se bezpochyby těší obsažená sloučenina kurkumin. Toto žluté barvivo s antioxidačními účinky má u lékařů tu nejlepší pověst, neboť podle nich podporuje vylučování žluči, tiší bolesti břicha, likviduje všemožné parazity a hravě si poradí s překyseleným žaludkem.

Aby toho nebylo málo, indický šafrán také vykazuje silné protizánětlivé i protinádorové účinky, snižuje hladinu cholesterolu a platí za prevenci obezity, kardiovaskulárních chorob i astmatu. Jak se tento nápoj připravuje? Snadnější už to být ani nemůže – smíchejte trochu kurkumy s medem, aby vznikla pasta. Tu zalijte horkou – ne však vařící vodou, dobře promíchejte a je hotovo.

Fenyklový čaj, ten přijde také vhod

Na základě mnoha odborných studií bylo zjištěno, že éterické oleje obsažené ve fenyklu tlumí příznaky kyselého refluxu. Stejně účinně se tato bylinka vypořádá i s pálením žáhy, nadýmáním, zácpou, průjmem a pozor – uklidňuje také pocuchané nervy. Nelze opomenout, že rovněž pomáhá na kašel, zvyšuje tvorbu mateřského mléka a podporuje zdraví ledvin i sleziny. Už se vám vaří voda v konvici?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat