Večer plný dobrého jídla? Zvládněte rozbouřený žaludek i bez léků

S hezkým počasím přichází sezona grilování a hodování pod širým nebem. Znáte to – sejde se rodina, přátelé, všude hory dobrůtek z grilu či výtvory šikovných kuchařek a pekařek… A po noci hodování se probouzíte s žaludkem na vodě a bouřícím se zažíváním. Jak ho co nejrychleji postavit zase do latě?

S jídlem to občas přežene každý. Jak ale přežít následující den s co nejmenším množstvím následků?

Zdravotní procházka

Možná to poslední, na co máte ráno v takovém stavu náladu, je nějaký pohyb, ale přemluvte se a vyrazte obejít alespoň blok. Jednak rozproudíte krevní oběh, jednak se vám do krve vyplaví hormony zodpovědné za dobrou náladu (takže i nevolnost se vám bude zvládat o něco lépe, alespoň po psychické stránce). Ale hlavně pohyb pomůže zažívání, takže se vám uleví.

Trocha jógy

Pokud nemáte čas na procházku nebo se k ní prostě nedokážete přinutit, ale jste stoupencem jógy, můžete zkusit některé pozice, o nichž víte, že jsou vám pohodlné a zvednou vám náladu. Jen pozor na takové, které vyvíjejí tlak na zažívací orgány, takové pozice by byly naopak kontraproduktivní.

Spousta vody

O tom, že má člověk pít vodu, když se probudí s kocovinou, jste jistě už slyšeli. Ale ono to o přejedení platí druhý den úplně stejně! I v takovém stavu jste totiž dehydrovaní a navíc se vaše tělo musí vypořádat s celou řadou toxinů z jídla. Pomůžete mu přitom právě sklenicí čisté vody (nebo spíš dvěma…) a především doplňováním tekutin po celý zbytek dne.

Ozdravný den

Je jasné, že na jídlo nemáte po probuzení s rozbouřeným žaludkem ani pomyšlení, ale až se vám uleví, raději se nevracejte ke svým starý zlozvykům. Dopřejte svému zažívání oddechový den! Pijte hodně vody, připravte si domácí detoxikační nápoj (třeba z citronu a zázvoru), dopřejte si jablko či banán nebo zeleninové či ovocné smoothie. Samozřejmě záleží, zda u vás nepřetrvávají zažívací obtíže, nicméně oddech vaše tělo ocení v každém případě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat