Triky u jídla, které vám pomohou k vysněné postavě do plavek

K cestě za štíhlou postavou potřebujeme vyváženou a vodnou stravu v kombinaci s pravidelným pohybem. Ovšem to neznamená, že si nemůžeme pomoci malými triky, jež nám tuto cestu usnadní. Třeba těmi u stolu nad talířem!

Které tipy opravdu pomáhají?

Dejte si načas

Znáte to. Pro všechnu práci a starosti jste rádi, když si na jídlo vyčleníte 5 minut, a ještě ho slupnete v běhu. Jenže to je chyba. Snažte se, abyste jídlem strávili alespoň 20 minut. Že netušíte, co byste takovou dlouhou dobu u talíře dělali a jak byste jídlo „natáhli“? I na to existují šikovné triky. Jednak se neřiďte oním „dobré chutnání a bez povídání“, které si pamatujeme ještě ze školky, ale pojměte oběd nebo večeři jako příležitost ke konverzaci. Můžete také mezi každým soustem položit příbor. A nezapomínejte každé sousto opravdu důkladně rozžvýkat! To také zabere nějaký čas…

A není to stres?

Spousta z nás – aniž bychom si to pořádně uvědomovali – mlsá pod vlivem stresu. Naše tělo si v podstatě v důsledku stresových hormonů řekne o úlevu, která by mu ulevila…a my sáhneme po tom nejjednodušším. Po jídle. Ovšem aby toho nebylo málo, nesáhneme po zelenině, ale po čokoládě, sušence, pražených arašídech, balíku chipsů… Co z toho plyne? Že úplně zbytečně dodáváme tělu kalorie, které prostě nepotřebujete. Takže až se zase přistihnete u stolu či na gauči s talířem či miskou takových dobrot, zarazte. Nejspíš totiž vůbec nemáte hlad, jen jste ve stresu. A s ním můžete bojovat i jinak.

Když už podvádím, ať to stojí za to

Často se také stává, že během nového stravovacího režimu zatoužíme po něčem strašně dobrém, ale strašně kalorickém a nezdravém. Občas (ale opravdu jen občas) se takto rozmazlit není žádná katastrofa. Ovšem když už si dovolíte takovéto „zpronevěření se“ svým předsevzetím, dobře si vybírejte, co si vlastně dopřejete. Nesnažte se jen za každou cenu otupit ony chutě na něco dobrého, ale dejte si pochoutku, kterou opravdu milujete a je pro vás něčím speciálním. Nebudete si nic vyčítat a uspokojíte mlsný jazýček na delší dobu.

Teď prostě jím

Ačkoli jsme v prvním bodě říkali, že je dobré jídlo co nejvíce natáhnout třeba tím, že se při něm věnujete rozhovoru se svými spolustolovníky, neznamená to, že je vše během konzumace pokrmu povoleno. Tak například by mělo platit, že při jídle nekontrolujeme mobilní telefon, nekoukáme na televizi, nepracujeme nebo nečteme. Proč? Tyto činnosti odvádějí naše myšlenky od jídla, což znamená jediné – spořádáme toho mnohem více, než když se soustředíme jen na svůj talíř, navíc jíme rychleji (čímž se dostáváme do začarovaného kruhu).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat