Přemýšlíte nad plastikou? Zjistěte, co která obnáší

Pohráváte si s myšlenkou upravit své tělo k dokonalosti za pomoci plastických chirurgů? Pak pro vás máme přehled nejběžnějších plastických operací. Co od zákroku očekávat a kolik peněz vybrat na cestě k vysněným křivkám z rodinného prasátka?

Plastika prsou: Augmentace

Asi nejčastější zákrok na ženském těle je zvětšení prsou pomocí silikonových implantátů. Provádí se v celkové anestezii a trvá přibližně hodinu a půl, ale ještě předtím vás čeká konzultace s lékařem, kde se dohodnete na velikosti, tvaru i použitém materiálu. Dnes už se dělají silikony anatomické a odlehčené, tudíž nemusíte mít strach z předčasného poklesu ňader nebo bolesti zad při volbě větší velikosti. Implantáty se vkládají dvorcem, podprsní rýhou či z podpaží a to pod sval nebo na něj. Který způsob vložení bude nejvhodnější pro vás, navrhne sám lékař. Rekonvalescence trvá zhruba týden, pokud pracujete v kanceláři, můžete se vrátit do práce. Lehčí sport či namáhavější činnosti se doporučují zhruba po třech týdnech. Cena za zvětšení prsou je zhruba 60–120 000 Kč dle výběru kliniky a typu implantátu.

Operace nosu: Rhinoplastika

Plastika nosu se většinou provádí v celkové anestesii. Výjimkou ale nejsou ani operace prováděné při lokálním znecitlivění. Zde záleží na tom, zda operace zahrnuje zásah do kostry nosu nebo zákazník podstoupí pouze korekci měkkých částí. Operace trvá přibližně hodinu. Po ní jsou pacientovi zavedeny do obou nosních dírek tampony, které zůstávají na svém místě přibližně dva dny. Pacient je tedy nucen dýchat pouze ústy, což může být nepříjemné. Následné otoky a modřiny zmizí do 14 dnů. Cena za úpravu nosu je 15–25 000 korun.

Liposukce

Liposukci dnes podstupují nejen lidé, kteří potřebují výrazně zhubnout, ale i tací, kteří pravidelně sportují a ať se snaží sebevíc, nemohou se tuku z určitých partií zbavit. Liposukce může mnoha zákazníkům pomoci k dotvarování postavy. Dnes se využívá takových metod, které nevyžadují celkovou narkózu, a po zákroku můžete ihned odejít domů. Například laserový zákrok nabízí všechny výhody, které liposukce nabízí a to téměř bezbolestně. Cena se odvíjí od velikosti odsávaného místa a pohybuje se mezi 15 a 40 000 Kč.

Operace stydkých pysků: Labioplastika

Některé ženy nejsou se vzhledem svých intimních partií spokojené, jiné volí labioplastiku z důvodu většího pohodlí. Mnohdy jsou malé stydké pysky o něco větší, než ty velké a to může být při nošení prádla (zejména krajkového) velmi nepříjemné. Dnes už není tato úprava žádný problém. Labioplastika se provádí v celkové anestezii za jednodenní hospitalizace. Samotná plastická operace stydkých pysků trvá přibližně půl hodiny. Rekonvalescence nevyžaduje nic speciálního, jen by měl být kladen větší důraz na pečlivé dodržování hygieny. Návrat ke sportovním aktivitám se doporučuje nejdříve po dvou týdnech, s intimním životem je vhodné začít až po měsíci od zákroku. Cena za úpravu stydkých pysků je 20–30 tisíc.

Plastika obličeje: Facelift

Mimika a bohužel také gravitace v průběhu let obličej mění. Postupem času kůže začíná povadat, vytvářejí se na ní vrásky, dělají se váčky pod očima. Facelift ale dokáže pomyslně zastavit čas. Operuje se v kombinaci místního znecitlivění a celkové anestesie. Řez, který je pro provedení faceliftu nezbytný, se vede před ušním boltcem a pokračuje do rýhy za ním. Po zahojení vám zbude jen velmi nepatrná, tenká jizvička. Hospitalizace po faceliftu trvá jeden den a s ovázanou hlavou odcházíte domů. Po pěti dnech se sundá obvaz a po dalším týdnu se vyjmou i stehy. Výsledný efekt je okamžitý a vypadá výborně. Cena je od 30–60 tisíc.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat