Zdravá snídaně. Proč by v ní neměla chybět chia semínka

Co si dopřát k snídani či svačině, abychom tělu dodali potřebné živiny a zasytili je na dlouhou dobu, řeší spousta lidí. Skvělou volbou je například rýžová kaše s chia semínky. Tu od značky Dr.Oetker dostaly možnost otestovat naše testerky a jejich kamarádky. Přečtěte si jejich hodnocení a recenze. Máte stejné zkušenosti?

Zázračná semínka

Dr.Oetker Rýžová kaše Natural s chia semínky je přesně tou svačinkou či snídaní, díky níž nebudete mít hned zase hlad, pochutnáte si a ještě dodáte tělu vitaminy a antioxidanty. Především chia semínka jsou totiž jejich úžasnou zásobárnou!


Chia semínka obsahují řadu důležitých živin. I proto je Dr.Oetker Rýžová kaše Natural s chia semínky skvělou volbou pro snídani či svačinu.

Malí přátelé obsahují desetkrát více omega-3 mastných kyselin, než kolik byste nalezli v lososu. Třináctkrát více vlákniny v porovnání s celozrnným pečivem, pětkrát více vápníku – na rozdíl od mléka. Špenát strčí do kapsy třikrát, pokud jde o zásobárnu železa. Ani brokolice si na semínka netroufne, protože má patnáctkrát méně hořčíku. Jsou také bohatá na vitaminy A, B1, B2, B3, B9 a B12. Je dokázáno, že jejich konzumace vede k posílení imunity, snížení stresu, zlepšení kvality pokožky a stabilizaci hladiny cukru v krvi. Podporují metabolismus, přispívají ke zdraví kostí, mírní poruchy pozornosti, působí jako prevence osteoporózy, cévní mozkové příhody a vzniku rakoviny.

Díky velkému obsahu vlákniny a bílkovin dokážou chia semínka pořádně zasytit. Při kontaktu s vodou po chvilce „zgelovatí“, čímž zaplní žaludek a potlačí hlad. Ke všemu v sobě mají spoustu proteinů, které jsou potřebné k udržení svalové hmoty. Gel z chia semínek zpomaluje proces trávicích enzymů, takže nastává delší proces přeměny sacharidů na jednoduché cukry. Tím pádem nehrozí „cukrové“ výkyvy ani nezvladatelná chuť na sladké.

Dobrota během chvíle

Dr.Oetker Rýžovou kaše Natural s chia semínky vyzkoušely i naše testerky. Jak byly spokojené a jak jim chutnala?

Kaše je bez cukru a lepku. Její přípravu zvládne opravdu každý. Vyzkoušeli jsme verzi s vodou i s mlékem, která je rozhodně chutnější. Kaši jde dotvořit podle svého přidáním marmelády, ovoce, nebo čokolády a oříšků, to je už potom ale jiná kalorická kategorie.Chia semínka jsou taky zajímavým zpestřením celé kaše. Celkově hodnotíme jako užitečnou potravinu, která má v dnešním uspěchaném světě své místo,“ pochvalovala si testerka ledo.


Snadná a rychlá příprava, skvělá chuť a nekonečně možností, jak kaši ochutit. To byly hlavní přednosti, které naše testerky u Dr.Oetker Rýžové kaše Natural s chia semínky chválily.

„Snadná příprava kaše se mi líbí  po ránu je to velmi rychlé a to se vždy hodí. Potřebovala jsem ji maličko dosladit, ale je velmmi chutná, při včasném rozmíchání netvoří hrudky a moc pěkně voní i chutná. Udělat si kaši s chia semínky mne nikdy nenapadlo a je to super nápad, dodají další energii a spoustu prospěšných látek,“ přidala se testerka jaaniickaa.

„Z výrobku jsem naprosto nadšena! Splnila mé očekávání na rychlou, vydatnou a chutnou snídani. Kaše není hrudkovitá, lepkavá a necítíte žádná aromata či ochucovadla. Kaše chutná výborně samotná, pokud přidáte čerstvé ovoce, med, zvýšite ji na vyšší úroveň a zcela jistě se stane výrobkem, který budete pravidelně kupovat nejenom sobě ale i celé rodině!“ neskrývala nadšení testerka Magda.trnkova.

„Lahodná Dr. Oetker Rýžová kaše chia bez lepku mě velice oslovila, určitě ji ocení každý, kdo bojuje nejen po ránu s časem, potřebuje zdravou, chutnou, vydatnou a rychlou snídani či svačinu. Tato kaše splňuje všechny tyto požadavky, snadná a rychlá příprava, chutná, lahodná a zdravá bez zbytečného cukru, díky chia semínkům získáte důležité látky a především energii, bonusem je, že kaše je bez lepku. Líbí se mi, že si můžete kaši připravit a obohatit dle vaší chuti. Přidat čerstvé ovoce, med, skořici, ochutit sirupem, oříšky atd. a nebo sníst jen tak. Kaši můžete jíst teplou či studenou, pokud ji jíte a připravíte dle návodu, můžete si vychutnat malé praskání chia semínek. Pokud to nemáte rádi, doporučuji kaši nechat o pár minutek odležet a semínka chia více nabobtnají... Kaši mohu jen doporučit navíc ji mohu nosit i do práce, vejde se do každé kabelky, a připravit si ji čerstvou,“ uzavřela testerka Lusylie.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat