Trápí vás alergie? Možná je na vině váš polštář

Alergická rýma dokáže pořádně potrápit. Také patříte k těm, co v jednom kuse popotahují a smrkají? Možná je nejvyšší čas vyměnit polštář! Alespoň to tvrdí vědci.

Řada lidí se trápí věčně ucpaným nosem a sennou rýmou. Ačkoli navštívili lékaře a prošli několika vyšetřeními, zdroj není možné odhalit. Podle britských vědců je ale velmi častou příčinou těchto potíží polštář.

Za vším hledej roztoče

Ten by lidé měli vyměnit minimálně jednou za dva roky. Nebo ho pořádně vyprat v horké vodě se saponátem. Po dvou letech tvoří až deset procent hmotnosti polštáře roztoči, jejich výkaly a mrtvé lidské buňky.

„Pokud má váš polštář dva roky, buďte si jisti, že deset procent jeho hmotnosti tvoří roztoči a mrtvé buňky. Roztoči sami nenesou nějaké onemocnění, enzymy v jejich výkalech ale způsobují u některých lidí alergie,“ tvrdí doktorka Lisa Ackerleyová ze Spojeného království.

Horko versus mráz

Lidem s potížemi pak radí polštář pravidelně po noci větrat, často ho prát a také vysoušet horkým fénem. Horká voda a horký vzduch roztoče zabíjejí.

Také lze polštář nacpat do mrazáku, mráz roztoče ničí spolehlivě. A v nejhorších případech citlivosti vůči nim je dobré jednou za rok polštář vyměnit za nový.

Trápí vás alergie? Tipy pro boj s nimi najdete v našem speciálu Alergie!





Sledujte nás na sociálních sítích:

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat