Pivo na žaludek nebo víno na nervy. Může alkohol opravdu léčit?

Mnoho lidí tvrdí, že alkohol v malé míře prospívá našemu zdraví. Je to ale pravda, nebo si tím jen lidé omlouvají častější konzumaci oblíbeného nápoje?

Bublinky proti cholesterolu

Podle nejnovějšího výzkumu britských vědců má pro tělo blahodárné účinky. Jedna sklenička sektu denně snižuje riziko srdečních onemocnění a mozkové mrtvice. Šumivé víno obsahuje fenoly, které zabraňují ukládání cholesterolu v cévách. Snižuje se tedy riziko vzniku kornatění tepen. Zázračné fenoly mají navíc antioxidační účinky. To vše samozřejmě za předpokladu, že si dáte opravdu jen malou sklenku.

Červené nejen pro ženy

Přiměřené pití červeného vína je pozitivní pro mozek, kterému pomáhá myslet. Víno je dobré i proti nespavosti a zubnímu kazu. Ptáte se, proč tomu tak je? Obsahuje totiž látku resveratrol, která se nachází ve slupce a v jadérkách hroznového vína a právě ta pomáhá mozku fungovat. Chemické látky obsažené v hroznovém víně navíc zamezují bakteriím útočit na naše zuby. Podle nejnovějších výzkumů střídmá konzumace vína zvyšuje ženám šanci počít dítě a další pozitivní účinky přináší ženám v období po menopauze.

Bílé na nervy

Bílé víno snižuje hladinu „zlého“ cholesterolu a to díky látkám tyrosolu a hydroxytyrosolu. Bílé víno navíc obsahuje antioxidanty, které chrání před rakovinou. Také obsahuje množství minerálů jako je hořčík, který příznivě ovlivňuje oběhový systém a srdeční sval, je nezbytný pro správnou hormonální činnost organismu a regeneraci buněk, dále draslík, který zodpovídá za činnost nervové soustavy, snižuje krevní tlak a má preventivní účinky proti nádorovým onemocněním a také vápník. Ten funguje jako prevence proti řídnutí kostí a jeho ionty zajišťují správnou srdeční činnost.

Pivo pro žaludek

Jeden půllitr piva obsahuje čtvrtinu optimální denní dávky vitaminu B, který chrání naše srdce. Další vitaminy a minerály, které se nacházejí v pivu, zpevňují kosti a snižují riziko vzniku ledvinových kamenů o celých 40 procent. Díky obsahu draslíku navíc pivo snižuje krevní tlak. Pro lidi trpící překyselením žaludku či pálením žáhy je pivo vhodným pomocníkem. Podle lékařů mohou dokonce lidé užívající pravidelně léky snižující kyselost v žaludku nahradit léčbu konzumací jednoho nebo dvou piv denně.

Slivovice proti bolesti

Pokud užíváme slivovici v přiměřeném množství, má tento nápoj pozitivní vliv na rozšíření cév, spalování tuků, pomáhá při nachlazeních, chřipce, na ušní i oční nemoci. Obklady ze slivovice tiší bolest kloubů.

Borovička na zažívání

Tento nápoj je známý svými pozitivními účinky na trávicí soustavu. Borovička tak má například pomoci s detoxikací střev, při zácpě nebo třeba při léčbě plynatosti. Stejně tak může prý být borovička prospěšná při léčbě onemocnění ledvin, močového měchýře i zbytku vylučovacího ústrojí. Pozitivní účinky přisuzujeme především jalovci, který je základem tohoto nápoje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat