Komentáře k článku

Jarmil 02.08.2018

No tak já už fakt nevim. My jsme se jako male deti cpaly rohlikama, pribinakama, houskama, chlebem, sekanou, jogurtama, tatrankama, horalkama, pragocolou, citrocolou, pomerancouvou, malinovou nebo mango limonadou z lahve, ty byly vyborne, velkyma tocenyma zmrzlinama, smažáky s hranolkama, řízky všeho druhu, salaty s majonezou, chlebicky a ja nevim co vsechno a nebyli jsme tlusty, protože jsme litali venku bez telefonu a bez pocitace

Melicharová Jožina 02.08.2018

Nejlepší bude až nás odnaučíte jíst a dáme se na trávu, listí, větvičky. Když jsme byly malé děti a bylo vše na lístky, copak jsme to asi jedly? Hrnek melty, bez mléka, k tomu uvařenou bramboru. Tak nás na to pomalu připravujte a konec blahobytu.

ivka 02.08.2018

kdyby stálo za něco,možná bychom ho jedli víc

Amálka 02.08.2018

V článku úplně chybí informace o tom, že se při pečení vytváří v potravině akrylamid (při zrůžovění povrchu) a dále zesíťované a polymerizované sloučeniny, se kterými si tělo nedokáže poradit a porůznu je ukládá do tkání, případně se jich zbavuje různými patologickými cestami. A to je ten lepší případ, protože když to v těle zůstane, tak přichází některé z mnoha chronických onemocnění. Toto bylo prokázáno u cukrovky druhého typu, ale v podezření je spousta dalších nemocí včetně třeba alzheimera, rakoviny a Parkinsona. Takže pozor u pečiva (a nejen u něho) jde o mnohem více, než že člověk bude nebo nebude tlustý. A navíc ze zkušenosti můžu říct, že celkové množství sacharidů nemá na váhu nijak zásadní efekt. Záleží na jejich formě, a právě pečivo (tzn. zrno semleté, vykynuté a upečené) je jeden z nejhorších způsobů úpravy jak pro zdraví, tak pro váhu. Zdravou stravou se člověk nepřejí a neztloustne po ní. To je tak v kostce vše.

Romana Litera 03.08.2018

Tohle je moc špatný článek..

nedamse 03.08.2018

No poučování různymi chytráky co kdo ma jist je blbost a někteři už nevi na čem vydělat.V Řecku,Itálii,Španělsku a jinde jedi výhradně bílé pečivo a dožívají se déle než Češi a taky záleží jestli ten člověk sedi celýden v kanceláři a fyzicky nehne prstem a nebo maka jak ho-va-do někde na stavbě nebo ve fabrice...jinák můžete jíst vše

stillburn 03.08.2018

každý kdo dělá v pekárně a je u toho dosvědčí že celozrnné pečivo je to samé jako bílé akorát je obarvené

Honza stillburn 04.08.2018

Dělal jsem a nedosvědčím, celozrné a bílé rozhodně to samé není. Tedy pokud si skutečně kupujete chleba a rohlík, který má zrna v sobě, rozdíl je pečivo, které obchody kupují již zmražené, tam se používá na obarvování karamel, zrna ale obsahuje také. Pečivo, které se v obchodem (velké Alberty, Lídl atd.) se pečou z celozrné mouky, stejně jako to dovážené, s tím rozdílem, že to dovážené je na povrchu ještě přibarvené, každá mouka bílá i celozrná ale samozřejmě obsahuje spoustu emulgátorů pro lepší pečení. Takže než začnete plácat zkuste nějakou brigádu třeba v hyperalbertu. Díky paní pesimistko.

Evik 03.08.2018

no ,myslím,že chleba má asi něco do sebe když už je tu na žebříčku potravin od dob ,kdy člověk objevil zrní ..začal mlet mouku..péct z ní chleba,ale problém je v tom,že do něho nepřidávali 40% starého pomletého pečiva,barviva,dochucovadla..atd. (které se už neprodalo)tak jak to dělají dnes ve velkých pekařských firmách(norma jim to prý povoluje).Toho kdo toto povolil bych zavřela do ,,díry"o vodě a tom jeho chlebu.

Honza Evik 04.08.2018

Opět mýtus a nepravda, co tady lidi jako Vy nevytvoří nestačím zírat. To je asi jako s mlékem, někde jsem četl, že nějaký inteligent psal, že mléko mlékarny převaří a do obalu plní to staré. Kdo takový hoax vypustil už se asi nikdy nedozvíme, každopádně lidi jako Vy se rádi chytají falešných informací. To je sice opravdu hezké, že máte podezření jak Vás všichni podvádí, ale už nejste schopna použít zdravý rozum a uvědomit si, že by je to vyšlo daleko dráž než mléko samotné, či upečení rohlíků, chleba, které se pečou ve velkých pekárnách po tisících. Koupit takové výrobní zařízení, provozovat ho, odvážet staré pečivo, tím pádem platit si dodavatele. Není opravdu jednoduší prostě ten rohlík upéct už z mouky na skladě? Skutečně zkuste trošku přemýšlet.

Ellen 03.08.2018

Dobrý den Kačko, úžasný výsledek, za jakou dobu se Vám to podařilo, věk, myslím mladší či starší?

bíla veka 04.08.2018

Bílé pečivo jsem vyřadila již před x lety,nechutnalo mi nikdy a hlavně nadýmalo,.kupiji celozrný chlaba a v pohodě......

Lenka 04.08.2018

Celozrné- v obchodech také není úplně celozrné a navíc je umněle dobarvováno,aby vypadalo jako celozrné.Casto také ze zmražených předpečených produktů.Což tělu také škodí

Dank 04.08.2018

Po zánětu žaludku musím jíst pouze pečivo bílé, ale vícezrné a žitné ani chleba nesmím.

Davidof 04.08.2018

Hlavně není vůbec důvod proč pečivo jíst (jakékoliv), je to jen hloupý zvyk, jak ušetřit peníze tím, že opravdové hodnotné potraviny, smícháme s vatou, která není tak drahá. Není v něm nic, co by nebylo v přirozených nezpracovanych potravinách. A hlavně na takovou koncentraci sacharidů tělo vůbec není vyvinuté, proto se musí neustále bránit, což je další stres k tomu psychickému. Z toho pak všechny ty civilizační choroby.

Zdenek 05.08.2018

A co mám tedy přikusovat k uzenému? Klobásce či sýru? Čokoládu? :)

Eva Zdenek 05.08.2018

Zeleninu.

King21 Zdenek 05.08.2018

Doporučil bych zkusit zeleninu.

aster Zdenek 05.08.2018

A vy potřebujete ke zmíněným potravinám něco přikusovat? Přece nebudete kazit chuť těchto lahůdek nějakým rohlíkem *16*

Terka 05.08.2018

Myslím si,že dohadovat se o pečivu je hloupost,každý jsme jiný. Já pečivo nejím,dám si k snídani radši jogurt ( což mi mimochodem připomíná,že jsem jednou četla článek,jak to je nezdravé,dát si jogurt ráno) a můj přítel si ráno dá rohlíky, protože mu to chutná a má to rád a oba jsme spokojení. Tak proč se dohadovat,jestli pečivo jo,nebo ne,každý dle svého gusta:-)

janulenka 05.08.2018

Dobry den samozřejmě jsem pro zeleninu,ale kupovana je samá chemie a ze zahrádky bez chemie zachvíli ovadne.Takže vepřové.

E.T. 05.08.2018

Zase jeden z nesmyslů ... podívejte se na jižní sousedy ... Italové , Chorvaté , Řeci , ti všichni jsou zvyklí na bílé pečivo,které přikusují ke každému jídlu a pokud k němu je ještě olivový olej ,do kterého ho namáčejí , nebo šťáva z masa tak je absolutně nepostradatelné ... nedovedou si jídlo bez bílého chleba představit .A tady vás od něho odrazují !!!

Lucy 05.08.2018

Je to pro mě hodně těžké, když pracuji v pekárně a každý den se na mě směje teplý bílý rohlík.

Karel 05.08.2018

snídaně : kakao + rajče

asgter Karel 06.08.2018

Nejlepší snídaně je guláš od včerejška! *16*

Helena Polesná asgter 30.11.2019

Asi nejzdravější je lupení všeho druhu a voda,ale to lupení nesmí být plné výkalů od"miláčků pesanů" neboť ti jsou všude zatímco co děti za plotem na hřištích.Zdravý životní styl., voda a lupení

Dobrota 05.08.2018

Je stále hodně článků co zdravě jíst ,nejlépe by bylo abychom začali jíst trávu a listí ze stromů to by všichni potravinový odborníci byli spokojeni.Co ale dobytek ten by se s námi asi nechtěl dělit když je takové sucho a není píce ani pro ně.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat