Komentáře k článku

Hedy Polesná 30.11.2019

Veškeré jižní země Italie,Francie,Jugoslavie neznají chleba respektive všemu říkají chleba aniž ho kdy jedli,neznám lány obilí žita atd. v těchto zemích,co znáte z dovolené ve Francii?bagety,kroasanty,ani zázrakem nelze sehnat náš tak super tmavý žitný chléb nacpaný a obohacený semínkama všech super věcí ,to je tak obohacené jako pro dělníky,horníky co manuelně dřou, ani při cestách po světě at je to u sousedů kolem ale i Egypt,Turecko a Afrika jen BILE pečivo,plaky kukuřičné,samé placky, arabský chléb určitě ne žitný,jak přežívá většina zeměkoule aniž by se ládovala těžkým zmavým chlebem,a v hotelích při cestách v Africe se chtějí a musí přizpůsobit Evropské klientele s all.incl. byt tam tmavý chlén nepoužívají jen pro turisty,jak to 3/4 zeměkoule přežívá s e světlým pečivem,i k hlavnímu jídlu např.v Jugoslavii kraluje i při hl.chodu navíc bílá veka,či bílé pečivo a dosud na světlé pečivo ve Francii,Italii,Jugoslavii a všude NIKDO nezemřel copak jsme všichni těžce pracující a musíme se ládovat těžkým tmavým chlebem obohaceným semeny navíc abychom tloustli byt dřepíme u PC,,většina úředníků jen udělá pár kroků bhem dne a pak autem hurá do Fitka a autem zpět,Ani výživový poradce není schopen zodpovědět to nebezpečí co hrozí obyvatelům v Itaii,Francii,Jugoslavii,|Africe že jim hrozí hrůz z bílého pečiva co jedí generace,neznají žito a tmavé chleby.

Jirka 30.11.2019

Čípak je to asi "skytá reklama"..... Vystřídal jsem za "své roky"(60) kdejaké pečivo .. podle chuti .... běžné bílé- české, klasický chleba - český , tmavé pečivo- když to byla moda (dneska se to šidí - barví , patlá , takže to ani pořádně tmavé pečivo není), zahraniční varianty - francouzské bagety ,croissanty , různé světlé boule, koule, preclíky v Německu atd. A konkrétní poznatek. V prvé řadě jde o to jak je to upečeno a z čeho. Pokud použiju kvalitní suroviny, tak není problém nikde. Bageta s pařížské vyhlášené bageterie se dá slupnout bez "náplně" jen tak a člověk má pocit, že něco poctivého jí , což v Česku bohužel s bagetama nebývá (musí se jich napéct hodně - šup tam trošku víc droždí). Takhle bych mohl rozebrat chleba - po Česku, po Německu atd....jenže je to o něčem jiném.. Jestli jsme zvyklí , nebo nejsme - to je individuální , někdo toho spořádá igelitovou tašku , někomu stačí rohlík na 2 dny . Najít tu správnou mírů je ryze individuální a to nejen z hlediska příjmu kalorií. Osobně vím, že kdybych přestal pečivo jíst vůbec , tak nesundám ani deko, jen si pořádně "zamíchám s trávením", protože tělo je na něco zvyklé . Ital vám vypije 2 deci olivového oleje a nic to s ním neudělá, zkuste to doma , jen tak - bude zábava celé odpoledne...., Mexičan se bez fazolí jednou denně ani "neotočí na posteli", nás by denodenní příjem luštěnin asi dost "vyčerpal" ... atd. atd.. takže "se zdravým rozumem" a hlavně dostatečné a přiměřené množství pohybu ... rozumně a přiměřeně věku a podmínkám. Sedět celej den a pak 2 hodiny lítat jak svišť na chodníku ve fitku .. to není zrovna to "smysluplné" i když je to dneska po americku "trendy" !!.

Petr K. Jirka 30.11.2019

XD XD XD Přesně tak...Někdo opět za něco lobuje a chystá si vydělat balík změnou stravovacích návyků ... Souhlas s tím, co píšete ...

Petr K. 30.11.2019

Stále píšete o tom, jak jíst a nebo nejíst...jenže vtip zdravého organismu není jen ve stravě, ale v pohybu... Jsem 57-letý chlap, bez tuku , prakticky bez obtíží ( ty, spojené s věkem vůbec nepočítám ) a to díky tomu, že běhám denně, hýbu se denně a kdykoliv je to možné. Organismus , který vydává energii a udržuje svalový tonus , nemá problém využít energii i s tzv. "prázdných kalorií" , jelikož jeho spotřeba je vyšší jako příjem. Alternativní veganství je řešení , to je vegan , který podle chuti a potřeby organismu si dá rybu, kuře, vajíčko apod bílkoviny, které rostlinná strava nedodá. Běhejte a žijte v pohodě ...

Chtelo by to omezit...

konatovka 28.01.2020

Bílé pečivo nekupujeme, pouze tmavé celozrnné a to nebudu nikdy omezovat, protože patří do vyváženého jídelníčku, ale nesmí se ho konzumovat hodně.:-O

Michelle 06.02.2020

:-p:-p:-p Nebudu komentovat obsah článku. Ale mohli by jste si v redakci dát tu námahu a zkontrolovat po sobě, co píšete? Prosím vás, co je to "zařívání"? Nějaké nové slovo?

david 16.02.2020

Není co dodat "prospěje zařívání".

Pavel 29.05.2021

opravdu ani jednoduchou větu nezvládnete ?

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat