Pupínky, suchá kůže a otoky na tváři mohou značit vážné zdravotní problémy

Nejen špína, mastnota nebo hormonální výkyvy mají na svědomí pupínky či zarudlé skvrny na tváři. Někdy je tvorba akné a jiných neduhů jen ukazatelem zdraví jiných orgánů. Lze dokonce odhadnout, kterým částem vašeho těla byste měli věnovat větší pozornost, pokud si všimnete, že se problémová část týká pouze určitých zón.

Oční okolí: ledviny, játra

 Suchá a šupinatá pokožka nebo zarudlé skvrny okolo obočí a očních víček značí poruchy nebo nerovnováhu funkce jater. Otoky očního okolí poukazují na potíže s ledvinami a v případě opravdu silných otoků lze předpokládat, že problém bude v trávicím traktu a přílišném zavodnění těla. Větší počet milií okolo očí může předpovídat tukové usazeniny v oblasti sleziny.

Nos: srdce

Pokud zaznamenáváte potíže s vaším nosem, jako jsou kožní změny, otoky, tmavé či zarudlé zbarvení, neváhejte se nechat vyšetřit lékařem. Uvedené potíže spojené s praskáním cévek může mít na svědomí vysoký krevní tlak a nesprávná funkce srdce.

Líce: plíce

Problematické tváře poukazují na špatně fungující horní a dolní cesty dýchací. Otoky, ekzém, zarudnutí nebo naopak bledost ve tvářích jsou taktéž projevem nesprávné funkce dýchacího systému. Bledost může být i známkou nedostatku železa nebo nízkého příjmu kyslíku.

Brada: reprodukční orgány

Pupínky v okolí úst a značí hormonální nerovnováhu. Mohou taktéž značit nesprávnou funkci štítné žlázy. Pokud s pupínky objevují v pravidelných intervalech, můžou být pouze projevem ovulace a menstruace.

Čelo: trávicí trakt a močový měchýř

Pokud se nemůžete zbavit pupínků na čele, zkuste vsadit na úpravu vašeho jídelníčku. Vaše čelo je totiž skvělým ukazatelem pro zdravotní stav vašeho trávicího traktu. Dbejte na pitný režim a přísun vlákniny.

Krk a hrudník: imunitní systém

Vyrážky na krku a hrudi mohou naznačovat souboj vašeho imunitního systému s nemocí či zánětem. Také se objevují při přemíře stresu. Dbejte na příjem vitaminů a odpočiňte si.

Rty a dutina ústní: žaludek

Pokud vás trápí popraskané koutky nebo afty, může to mít souvislost s činností vašeho žaludku a přílišným překyselením. Vyhněte se ostrým jídlům, kyselému ovoci a limonádám.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat