Hra na flétnu léčí i duši. Přihlaste na ni nejen své dítě

V mnoha školách a školkách se zavádí hudební kroužky, děti opět vedeme k muzicírování a je to jenom dobře. Učí se tím trpělivosti, disciplíně, a navíc si osvojí krásnou dovednost v podobě hry na hudební nástroj. Jedním z nejčastějších hudebních kroužků bývají ty, ve kterých se vyučuje hra na flétnu. A taková flétna umí být pomocníkem i tehdy, trpí-li vaše dítě astmatem či jiným respiračním onemocněním.

Bronchitidy, astma nebo alergie

Hra na zobcovou flétnu bývá často lékaři doporučována, pokud máte vy nebo vaše děti dlouhodobé potíže s onemocněním dýchacích cest. Doporučuje se dokonce i jako podpůrná terapie v případech alergií, astmatu nebo bronchitidy. Hra na zobcovou flétnu má ze zdravotního hlediska velký přínos pro všechny pacienty bez rozdílu věku.

Terapie dechem

Celé kouzlo tkví v hlubokém nadechování, které podporuje posilování bránice a dýchacích svalů a zároveň orgány okysličuje. Při hře na flétnu se naučíte pravidelnému dýchání, zvyšujete kapacitu plic a zároveň pročistíte dýchací cesty. Kromě toho se rozvíjí i motorika člověka a o pozitivních účincích na psychiku není třeba pochybovat.

Od batolat po stařečky

Výhodou tohoto nástroje je bezpochyby to, že se efektivita léčby nemění v závislosti na dosažené úrovni ovládání samotné flétny. Jinými slovy – i když neumíte ještě pořádně hrát, hra má i tak pozitivní účinky na vaše zdraví. Zobcová flétna patří mezi jednoduše ovladatelné nástroje, tudíž je možné začít s výukou jak v předškolním věku, tak i v důchodu.

Výběr kroužku

Existuje mnoho možností, kam se k výuce hry na zobcovou flétnu lze přihlásit. Lepší jsou ale takové kroužky, kde nebude výuka probíhat skupinově, ale věnují se každému žáku individuálně. Učit se můžete od soukromých lektorů nebo v lidových školách umění. Pořizovací cena zobcové flétny se pohybuje od tří set korun, tudíž není prvotní investice nikterak vysoká. Výhodou je i snadná údržba a přenositelnost.

Výběr flétny

Vybírat můžete z plastových nebo dřevěných. Ač by se na první dojem mohlo zdát, že dřevěné flétny budou „poctivější“ a budou mít lepší zvuk, není tomu tak. Dnešní plastové flétny jsou již vyráběné tak, že na kvalitu zvuku použitý materiál nemá téměř žádný vliv. Vybírejte však takové, které jsou složené ze tří dílů. Spodní díl totiž můžete otočit podle potřeby, abyste pohodlně malíčkem dosáhli na poslední dírku.
Pokud nemáte s hudebním nástrojem zatím žádné zkušenosti, doporučujeme její nákup v hudebninách, kde vám personál ochotně poradí která flétna je pro začátečníky nejvhodnější.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat