Tlakové body na těle, které vám zrychlí metabolismus

Princip akupresury, starodávné formy masírování a stlačování určitých bodů na těle, spočívá ve zvyšování toku životní energie, úlevě od bolestí a léčbě zdravotních problémů. Akupresura však podporuje i metabolismus! Zkusíte ji?

Stačí najít tlakové body a pravidelně se jim věnovat. Rázem se váš metabolismus může zrychlit. Nevěříte? Několik studií zjistilo, že akupresura zmírňuje bolesti dolní části zad, ulevuje od nevolností, bolestí hlavy, zvracení a diskomfortu žaludku. Je ale stejně užitečná i při snižování tělesné hmotnosti. Stlačování jistých bodů totiž zrychluje metabolickou činnost! Takže, kam sáhnout?

Bod na trapézovém svalu

V místě, kde se spojují ramena s krkem, se nachází horní trapézový sval. Tlak na něj vyvinutý urychluje metabolismus. Stačí přiložit prsty, stisknout a držet asi jednu minutu. Poté tento postup opakujte i na druhé straně.

Nosní můstek (kořen nosu)

V bodě mezi nosním můstkem a očima je další místo zaslíbené. Masírujte jej a stlačujte (denně několik týdnů). Výhodou stimulace nosního můstku je i to, že kromě podpory metabolismu zmírňuje stres a úzkost. Již během několika málo okamžiků se dostavuje úleva.

Bod na hrudní kosti

Existuje další silný tlakový bod související přímo s vaším metabolismem, a to na hrudní kosti (přesně uprostřed pod ňadry). Pokud mu budete věnovat pozornost každý den, obnovíte svoji energii, zrychlíte metabolismus a snížíte svoji váhu.

Mezi uchem a spánkem

Dalším vysoce účinným akupresurním bodem je reith – oblast mezi uchem a spánkem. I v tomto případě si zasvěcení pochvalují, že tlak na toto místo snižuje chuť k jídlu a pomáhá omezovat příjem kalorií. Opět platí, že je nutné stimulovat jej aspoň jednu minutu denně.

Vnitřní strana loktů

Pokud jde o podporu metabolismu prostřednictvím akupresury, osvědčuje se i masáž vnitřní části loktů, přičemž právě lokty jsou spojovány s tlustým střevem. Péče v tomto místě také usnadňuje odstraňování toxinů z těla.

Pod kolenem

Další zázračný bod je umístěn na vnější straně nohy – pár centimetrů pod kolenem. Napněte dolní končetinu, abyste tento sval lépe zaregistrovali. Vyvinutí tlaku na zmíněné místo zlepšuje trávení a podporuje funkci žaludku. Použijte ukazováček a nechte ho v akci asi minutu.  

Nad kotníkem

Bod, původně určený ke zlepšení funkce sleziny, pro zlepšení trávicího zdraví také dělá zázraky. Stačí najít oblast pár centimetrů nad kotníkem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Dušená kuřecí prsa

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat