Máte osvědčený rodinný recept? Podělte se o něj a vyhrajte poukázku na nákup

Letos si připomínáme 100. výročí založení Československa. Vedle řady důležitých událostí a zlomových okamžiků si připomínáme i nejrůznější tradice, jež stojí za to uchovávat. A česká kuchyně k takovým rozhodně patří. Snad každá rodina má ve svém „repertoáru“ osvědčený recept, který by rozhodně neměl zaniknout! Navíc díky němu nyní můžete vyhrát poukázku na nákup v obchodech Tesco.

Tesco chce připomenout tradiční rodinné recepty, které ukazují, jak se vařilo před 100 lety. Sto nejlepších receptů se pak objeví ve speciální kuchařce. Oslavte výročí 100 let od vzniku Československa pomocí tradičních receptů. Soutěžte a vyhrajte poukázky na nákup v obchodech Tesco.

Recepty s příběhem

Je nějaký recept, který ve vaší rodině traduje už po pokolení? Podělte se o tento recept a zajímavý příběh, který je s ním spojený. Získejte uznání ostatních a bojujte o nejoblíbenější recept. K získání největšího počtu lajků se vyplatí šířit příspěvek i mezi vlastní přátele, kteří vám určitě pomohou!

Odborná porota, ve které zasedá šéfredaktor Beverage & Gastronomy Jan Chovanec, televizní a filmová herečka Jaroslava Obermaierová, šéfkuchař Pivovaru U Supa Radek Vlasák a výkonný ředitel Tesco pro Českou republiku Patrik Dojčinovič, vybere každý týden z nejoblíbenějších příspěvků tři, které odmění dárkovou poukázkou na nákup a šancí dostat se do exkluzivní kuchařky. Soutěž probíhá v týdenních kolech až do konce srpna.

„Chceme touto cestou oživit možná už zapomenuté recepty z naší historie a společně s našimi zákazníky oslavit 100leté výročí založení Československa,“ vysvětlil Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco pro Českou republiku.

„Já vařím ráda, nejraději dělám omáčky, ty mě opravdu baví. Nikdy mi nepřirostla k srdci jídla, na která potřebuji spousty ingrediencí. Jednak je nemám doma a než bych je sehnala, tak by mě chuť na vaření přešla. Vařím tak, jak mě to kdysi doma naučili, ale snažím se jídla trochu odlehčit,“ popsala Jaroslava Obermaierová svůj vztah k vaření.

A přidala ještě jednu kulinářskou vzpomínku ze svého dětství: „Když jsem byla malá, moc masa se tenkrát nejedlo. Jednak bylo málo peněz a masa bylo také pomálu. A tenkrát nám babička dělala škubánky polévané horkými povidly. Určitě do nich i pro lepší chuť přidávala trošku rumu. Zkuste to, je to fakt žraso.“

Podělte se o recept

Pokud se chcete zapojit do soutěže, získat poukázku na nákup v obchodech Tesco a šanci, že se váš rodinný recept objeví v exkluzivní kuchařce, vložte do formuláře na stránkách itesco.cz tradiční rodinný recept se seznamem ingrediencí, postupem přípravy a pěknou fotkou. Nezapomeňte přidat i váš osobní příběh, který se k receptu váže.

Můžete se také nechat inspirovat recepty a příběhy ostatních a obohatit svou rodinnou kuchařku novými, časem prověřenými dobrotami. A kdyby vás zajímalo, jaké suroviny používaly hospodyňky za první republiky, na čem si pochutnávaly hvězdy jako Karel Čapek, Vlasta Burian nebo třeba Adina Mandlová, případně na jakých nápojích si naše prababičky a pradědečkové pochutnávali, čeká vás na stránkách itesco.cz i zajímavé počtení.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat