Rady, jak nejlépe zvládnout dlouhou cestu letadlem

Ať cestujete za památkami či mořem, nejspíše budete muset absolvovat cestu letadlem. Tento způsob dopravy mezi vaše favority rozhodně nepatří? Nejste jediní, kdo to tak vnímá! Naštěstí existuje několik cenných rad, které vám pomohou let i dlouhé putování zdárně přežít!

Létání? Nejbezpečnější způsob dopravy, přičemž jízda autem je 62krát rizikovější! Takže klid, dodržujte jednoduché rady, vše zvládnete levou zadní! Možná, že z vás nakonec bude jeden z těch cestovatelů, pro něž létání představuje příjemný osvobozující zážitek! Co tedy dodržovat, abyste zůstali svěží, fit a v klidu?

Hydratujte

Sucho v ústech, špatný dech, lehká bolest hlavy, červené oči. Tohle všechno jsou příčiny dehydratace! A není divu. Vzduch uvnitř letadla lze označit za „nadmíru suchý“. Je dokonce sušší než na Sahaře! Takže, ačkoli máte letenky „all inclusive“, namísto dobré whisky na kuráž zvolte raději vodu. Alkohol totiž rozhodně nepomůže, spíš přitíží. Rovněž se vyhněte slanému jídlu a pamlskům, jako jsou brambůrky, slané oříšky a další pochutiny. Tohle prostě nebrat!

Protahujte

Už jste slyšeli o hluboké žilní trombóze? Objeví se, pokud setrváte velmi dlouhou dobu vsedě a nehybně na jednom místě. Proto během cesty vstaňte ze sedadla, udělejte pár dřepů a projděte se kabinou. Uvolníte svalové napětí a vyhnete se otokům chodidel. Pozornost si však zaslouží i jistá horní část vašeho těla. Která?

Dejte si pod hlavu polštářek

Jestliže patříte do skupiny odpůrců „krčních polštářů“, zkuste svůj postoj přehodnotit. Vyberete-li ten správný, vyhnete se bolestem krční páteře a hlavy. Při jeho kupování si tedy dejte záležet. Z obchodu si odneste takový, který vám sedne!

Čtěte si. Nebo poslouchejte hudbu

Nemůžete usnout – a navíc vám došly nápady, jak mozek dostatečně zabavit? Přibalte s sebou sluchátka a svůj přehrávač. Muzika má přece jen blahodárné účinky, jež jsou potvrzené vědou. Pokud hudbě nefandíte, spolehněte se na svoji milovanou četbu a nechte mysl upadnout do říše fantazie. Uvidíte, že v obou případech bude čas plynout jako voda. Navíc vás činnost, kterou důvěrně znáte a máte ji rádi, uklidní a zbaví vás úzkosti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat