Komentáře k článku

konatovka 21.12.2018

Bohužel, měli jsme v rodině takový případ, že švagrová vždy v 6. měsíci potratila a pak se zjistilo, že je to právě tato záležitost, o které se zde píše, takže kočku dala pryč.:-O

irena 10.12.2018

Podle veterinářů, se kterými jsem pracovala v Jižní Americe, 80% lidí na jihoamerickém kontinentu kteří měli toxoplazmózu nikdy neměli kočku, ale pracovali se syrovým masem, hlavně ovčím. Nakazit se můžete pouze pokud sníte kočičí výkaly nebo kočku syrovou. U lidí kteří mají dlouhodobě kočku se vyvine imunita. Tak už ty chudinky kočky nechte na pokoji a pořiďte si plyšáky .

Anička 07.12.2018

S toxoplazmou žije lidstvo minimálně už od dob prvních piramid ( víc než 5000 let). Ve starém Egyptě byla kočka posvátné zvíře (higiena tenkrát nebyla moc na úrovni). Myslím, že jako nejpřizpůsobivější druh na planetě jsme působení toxoplazmy v oraniznu už dávno využili k nějaké evoluční výhodě. Jen vědci zatím zkoumají pouze ty nevýhody.

Siraellen 07.12.2018

nemám kočku ani psa

R 07.12.2018

Já mám doma menší soukromou zoo XD. Výzkum na myších je k prdu, pokud se nedělá pořádný výzkum na lidech co touto nemoci onemocněli.

Kaajik 07.12.2018

Neúplný, nepřesný a zavádějící článek. Zjistil si pisatel vůbec další možnosti nakažení....

helus 07.12.2018

Zní to hrůzostrašně.

Alena 07.12.2018

Každé zvíře, které člověk vlastní má mít náležitou péči, od krmení až po veterináře. Pak není důvod k obavám. Vše záleží jen na lidech a nikoliv na kočkách.

Fanda 07.12.2018

Ano, něco sem o tom četl. Nicméně, děláte z komára velblouda.:-)

toxoplazma obecná 07.12.2018

kokokokodááááák.......

nea 07.12.2018

Mě teda kočka depresí zbavuje. A pokud v bytě chovám kočku, musí ta kočka dobře znát veterináře a on ji. Pravidelně chodíme očkovat, odparazitovávat a na preventivní prohlídky.

aster nea 07.12.2018

Mám dvě venkovní kočky a k veterináři chodíme dvakrát do roka - odčervování a očkování je samozřejmost a mytí rukou také. Když má člověk doma jakékoli zvíře, musí se o ně starat a o kočky zvlášť :-)

Hanyna 06.12.2018

Kdysi jsem někde četla, že je toxoplazmoza hlavně nebezpečná pro těhotné ženy*10*

Iva Hanyna 07.12.2018

Toxoplazmozou se může nakazit jedině člověk čuně, ten kdo nemyje před požitím zeleninu, kdo používá stejné prkénko v kuchyni na maso i ostatní potraviny. Ten kdo má kočku, od ní dostane toxoplazmozu jedině tehdy, když pozře její výkaly (neumyté ruce po čištění WC) nebo že by tu kočku konzumoval a musela by být syrová. Takže pokud nejste čumě, ale normální člověk, který dodržuje hygienické zásady, nemáte šanci se nakazit.

šárka Iva 08.12.2018

No to je dosti odporný názor.:-P

aster šárka 08.12.2018

Proč odporný?Má naprostou pravdu! *6*

Lillu Iva 09.12.2018

Hloupost, prodělala jsem akutní formu oční toxoplazmozy, a ne nenakazila jsem se jen kvůli toho že jsem se nemyla. Víte o tom že jsou dvě formy tx? Skrytá kterou můžete mít i vy, a v podstatě má průběh jako chřipka, nepoznáte ji, jen díky odběrům krve, a pak akutní, kterou jsem prodělala já, byla jsem pár týdnu slepá... ale v pohodě. Není to jen o tom že by byl člověk prase, pokud o tom nic nevíte, tak si o této nemoci něco přečtěte, třeba žloutenka A je o člověku které je prasátko... XD

Lillu Lillu 09.12.2018

https://cs.wikipedia.org/wiki/Toxoplazm%C3%B3za jo dokonce i z vepřového masa, a dalších, takže skutečně je to jen o tom že si nemyjete ruce?

Lillu Hanyna 09.12.2018

Ano, pokud se těhotná žena nakazí toxo. tak se většinou doporučuje potrat. Jelikož ve většině případu je dítě postiženo a nebo po narození jsou docela fatálně postižené. Aspoň tak jak mi to vysvětloval lékař na infekčním oddělení. ;*(

Dáša 06.12.2018

A dá se ten lék koupit?

Jana Dáša 07.12.2018

Také by mi to zajímalo. Mě před cca 18 ti lety přeléčovali toxoplasmozu trojkombinací léků. Názvy si nepamatuji, mám to někde v lékařské zprávě, ale jednalo se o antimalaretikum, chemoterapeutické léky a antibiotika..To vše pěkně pospolu jako trojkombinace. Hodnoty v krvi se mi stovnali do normálu, ale později jsem se dozvěděla, že toxo zcela vyléčit nejde, jen že je v latentním stadiu a čeká na svou šanci....Víc o lécích na toxo také nevím...

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat